Feta-pinaattipiirakka
- Kasvis
Ainekset
pohja:
- 2.5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 50 g pullomargariinia
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl perunasosehiutaleita
- 2 dl vettä
täyte:
- 300 g pinaattia (pakaste käy)
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 1 sipuli (pakastettu sipulikuutio käy)
- 2 tl rypsiöljyä
- 200 g fetajuustoa (kreikkalainen, 20 % rasvaa)
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 200 g hienorakeista raejuustoa
- 2 kananmunaa
- 0.5 tl vastarouhittua mustapippuria
- 1½ - 1 tl muskottipähkinää
Valmistusohje
- 8 palaa
- valmistusaika 1 tunti 15 minuuttia
- Tee taikina. Sekoita ensin vesi ja perunasosehiutaleet. Sekoita keskenään jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe, nypi rasva sekaan ja lopuksi perunasose. Säilytä viileässä.
- Täytettä varten kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljytyllä pannulla.
- Lisää pannulle kuutioitu kesäkurpitsa, paista kunnes neste haihtuu. Lisää pinaatti ja anna siitäkin nesteen haihtua.
- Ota pannu liedeltä. Lisää murennettu feta ja mausteet, raejuustoon sekoitettu maissitärkkelys ja hiukan vatkatut munat.
- Painele taikina voideltuun tai paperilla vuorattuun vuokaan (halkaisija noin 25 cm).
- Lisää täyte ja paista 200 asteessa 45-60 minuuttia (keraamisessa vuoassa kestää kauemmin kuin irtopohjavuoassa).
Kommentoi
Kommentoi juttua: Feta-pinaattipiirakka
Kertokaa,miten voin kopioida reseptin Feta-pinaattipiirakka ? Siis TULOSTAA reseptin hellan,eli uunin viereen ????