Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka

Punajuuret ja lehtikaali sopivat hyvin ruokaisaan linssivuokaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Fetajuustoinen punajuuri-linssivuoka:

  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 3 ½ dl kasvislientä
  • 4 punajuurta
  • 200 g lehtikaalia
  • 200 g fetajuustoa
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 rkl hunajaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 rkl öljyä vuoan voiteluun

Valmistusohje

Linssi-punajuurivuoka saa makua fetajuustosta ja valmistuu helposti näin:

1. Keitä linssit kypsäksi kasvisliemessä. Valuta ja siirrä sivuun odottamaan.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paahda pestyjä punajuuria noin tunnin ajan. Jätä uuni päälle.

3. Jäähdytä, kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Leikkaa lehtikaalin kovat ruodit pois ja suikaloi lehdet ohuelti. Kuutioi fetajuusto.

4. Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle kolmasosa linsseistä, lehtikaalia, punajuuria ja fetajuustoa. Mausta välit kuivatuilla yrteillä, hunajalla, mustapippurilla ja öljyllä. Tee yhteensä kolme kerrosta.

5. Paista uunin keskitasolla, kunnes pinta ruskistuu. Syö linssi-punajuurivuoka sellaisenaan tai tarjoa ruokien lisukkeena.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 20/17.

Linssit tekevät lisukkeista ruokaisia:

punajuuri-granaattiomena-linssisalaatti

Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

linssi-jururekset

Linssi-juurekset

linssi-kasvispata

Linssi-kasvispata

Ruoka.fi: Linssi-kasvislisäke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.