Punajuuret ja lehtikaali sopivat hyvin ruokaisaan linssivuokaan.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta
Gluteeniton
Kasvis
Ainekset
Fetajuustoinen punajuuri-linssivuoka:
2 dl
vihreitä linssejä
3 ½ dl
kasvislientä
4
punajuurta
200 g
lehtikaalia
200 g
fetajuustoa
½ tl
kuivattua rosmariinia
1 tl
kuivattua timjamia
2 rkl
hunajaa
½ tl
mustapippuria
3 rkl
öljyä vuoan voiteluun
Valmistusohje
Linssi-punajuurivuoka saa makua fetajuustosta ja valmistuu helposti näin:
1. Keitä linssit kypsäksi kasvisliemessä. Valuta ja siirrä sivuun odottamaan.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paahda pestyjä punajuuria noin tunnin ajan. Jätä uuni päälle.
3. Jäähdytä, kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Leikkaa lehtikaalin kovat ruodit pois ja suikaloi lehdet ohuelti. Kuutioi fetajuusto.
4. Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle kolmasosa linsseistä, lehtikaalia, punajuuria ja fetajuustoa. Mausta välit kuivatuilla yrteillä, hunajalla, mustapippurilla ja öljyllä. Tee yhteensä kolme kerrosta.
5. Paista uunin keskitasolla, kunnes pinta ruskistuu. Syö linssi-punajuurivuoka sellaisenaan tai tarjoa ruokien lisukkeena.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka