Reseptit
yli 60 min
4

Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka

Punajuuret ja lehtikaali sopivat hyvin ruokaisaan linssivuokaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl vihreitä linssejä
3 1/2 dl kasvislientä
4 punajuurta
200 g lehtikaalia
200 g fetajuustoa
1/2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
2 rkl hunajaa
1/2 tl mustapippuria
3rkl öljyä vuoan voiteluun

Valmistusohje

1. Keitä linssit kypsäksi kasvisliemessä. Valuta ja siirrä sivuun odottamaan.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paahda pestyjä punajuuria noin tunnin ajan. Jätä uuni päälle.

3. Jäähdytä, kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Leikkaa lehtikaalin kovat ruodit pois ja suikaloi lehdet ohuelti. Kuutioi fetajuusto.

4. Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle kolmasosa linsseistä, lehtikaalia, punajuuria ja fetajuustoa. Mausta välit kuivatuilla yrteillä, hunajalla, mustapippurilla ja öljyllä. Tee yhteensä kolme kerrosta.

5. Paista uunin keskitasolla, kunnes pinta ruskistuu. Syö sellaisenaan tai tarjoa ruokien lisukkeena.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 20/17.

Linssit tekevät lisukkeista ruokaisia:

punajuuri-granaattiomena-linssisalaatti

Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatti

linssi-jururekset

Linssi-juurekset

linssi-kasvispata

Linssi-kasvispata

Ruoka.fi: Linssi-kasvislisäke

Keskustelu

Kommentoi juttua: Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X