Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Fetapiirakka helposti valmiista lehtitaikinasta

Joskus keittiössä on lupa oikaista. Valmiit lehtitaikinat ovat käteviä piirakkapohjia. Tämä fetapiirakka täytetään maukkailla tomaateilla, kesäkurpitsalla ja karamellisoidulla sipulilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Piirakkapohja

  • 600 g valmiiksi kaulittu lehtitaikinalevy
  • 1 kananmuna voiteluun

Täyte

  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl ranskankermaa
  • 4 rkl täysjyväsinappia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 250 g erivärisiä napakoita ja kypsiä tomaatteja
  • 150 g fetajuustoa

Valmistusohje

  1. Ota lehtitaikinalevy ajoissa sulamaan. Laita se leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota niitä voin ja öljyn seoksessa pannulla niin kauan, että sipuli ruskistuu ja siihen tulee karamellimainen tuoksu ja voimakas ruskea karamellisoitunut väri.
  3. Viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsa valmiiksi ohuiksi kiekoiksi.
  4. Levitä pohjan päälle ohut kerros ranskankermaa, jonka päälle levitetään sinappi. Jätä piirakan reunoilta noin 2 cm ilman täytettä.
  5. Asettele päälle karamellisoitu sipuli, kesäkurpitsaviipaleet sekä tomaatit. Murusta päälle fetajuusto.
  6. Nosta piirakan reunat ylös ja rypytä ne. Voitele kananmunalla.
  7. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja lisää mustapippuria. Anna vetäytyä ja tarjoile lämpimänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Fetapiirakka helposti valmiista lehtitaikinasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.