Fetapiirakka helposti valmiista lehtitaikinasta
Joskus keittiössä on lupa oikaista. Valmiit lehtitaikinat ovat käteviä piirakkapohjia. Tämä fetapiirakka täytetään maukkailla tomaateilla, kesäkurpitsalla ja karamellisoidulla sipulilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Piirakkapohja
- 600 g valmiiksi kaulittu lehtitaikinalevy
- 1 kananmuna voiteluun
Täyte
- 2 sipulia
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl ranskankermaa
- 4 rkl täysjyväsinappia
- 1 kesäkurpitsa
- 250 g erivärisiä napakoita ja kypsiä tomaatteja
- 150 g fetajuustoa
Valmistusohje
- Ota lehtitaikinalevy ajoissa sulamaan. Laita se leivinpaperin päälle uunipellille.
- Viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota niitä voin ja öljyn seoksessa pannulla niin kauan, että sipuli ruskistuu ja siihen tulee karamellimainen tuoksu ja voimakas ruskea karamellisoitunut väri.
- Viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsa valmiiksi ohuiksi kiekoiksi.
- Levitä pohjan päälle ohut kerros ranskankermaa, jonka päälle levitetään sinappi. Jätä piirakan reunoilta noin 2 cm ilman täytettä.
- Asettele päälle karamellisoitu sipuli, kesäkurpitsaviipaleet sekä tomaatit. Murusta päälle fetajuusto.
- Nosta piirakan reunat ylös ja rypytä ne. Voitele kananmunalla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja lisää mustapippuria. Anna vetäytyä ja tarjoile lämpimänä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fetapiirakka helposti valmiista lehtitaikinasta