Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Fetapiirakka ilman pohjaa – gluteeniton fetapiirakka

Pohjaton fetapiirakka on täydellinen suolapala ja bileherkku. Siinä ei ole pohjaa ollenkaan, joten se sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ja keliaakikolle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 150 g ranskankermaa
  • 3 kananmunaa
  • 200 g punaleimaemmentaljuustoraastetta
  • 300 g fetajuustoa
  • mustapippuria myllystä
  • 1/8 tl muskottipähkinää
  • 2 rkl perunajauhoja

Koristeeksi

  • 250 g erivärisiä tomaatteja
  • yrttejä ja versoja

Valmistusohje

  1. Murusta fetajuusto. Sekoita kaikki ainekset sekaisin sekoituskulhossa.
  2. Lisää perunajauhot siivilän läpi ja sekoita huolella.
  3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pitkulaiseen (8 x 15 cm) leipävuokaan.
  4. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä useamman tunnin ennen syömistä.
  5. Juustopiirakka maistuu parhaalle, kun se on vähän jähmettynyt.
  6. Koristele juuri ennen tarjoilua tomaateilla ja yrteillä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Fetapiirakka ilman pohjaa – gluteeniton fetapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.