Reseptit
30-60 min
12

Fetapiirakka ilman pohjaa – gluteeniton fetapiirakka

Pohjaton fetapiirakka on täydellinen suolapala ja bileherkku. Siinä ei ole pohjaa ollenkaan, joten se sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ja keliaakikolle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
200 g punaleimaemmentaljuustoraastetta
300 g fetajuustoa
mustapippuria myllystä
1/8 tl muskottipähkinää
2 rkl perunajauhoja

Koristeeksi

250 g erivärisiä tomaatteja
yrttejä ja versoja

Valmistusohje

  1. Murusta fetajuusto. Sekoita kaikki ainekset sekaisin sekoituskulhossa.
  2. Lisää perunajauhot siivilän läpi ja sekoita huolella.
  3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pitkulaiseen (8 x 15 cm) leipävuokaan.
  4. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä useamman tunnin ennen syömistä.
  5. Juustopiirakka maistuu parhaalle, kun se on vähän jähmettynyt.
  6. Koristele juuri ennen tarjoilua tomaateilla ja yrteillä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Fetapiirakka ilman pohjaa – gluteeniton fetapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X