
Fetapiirakka ilman pohjaa – gluteeniton fetapiirakka
Pohjaton fetapiirakka on täydellinen suolapala ja bileherkku. Siinä ei ole pohjaa ollenkaan, joten se sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ja keliaakikolle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 150 g ranskankermaa
- 3 kananmunaa
- 200 g punaleimaemmentaljuustoraastetta
- 300 g fetajuustoa
- mustapippuria myllystä
- 1/8 tl muskottipähkinää
- 2 rkl perunajauhoja
Koristeeksi
- 250 g erivärisiä tomaatteja
- yrttejä ja versoja
Valmistusohje
- Murusta fetajuusto. Sekoita kaikki ainekset sekaisin sekoituskulhossa.
- Lisää perunajauhot siivilän läpi ja sekoita huolella.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pitkulaiseen (8 x 15 cm) leipävuokaan.
- Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä useamman tunnin ennen syömistä.
- Juustopiirakka maistuu parhaalle, kun se on vähän jähmettynyt.
- Koristele juuri ennen tarjoilua tomaateilla ja yrteillä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fetapiirakka ilman pohjaa – gluteeniton fetapiirakka