Reseptit

Filopiiras

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 12 filotaikinalevyä (pakaste)
  • 1 purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 600 g sieniä
  • 200 g punaista tomaattipestoa
  • rouhittua mustapippuria
  • 200 g herne-maissi-paprikaseosta (pakaste)
  • 1 nippu silputtua persiljaa

voiteluun:

  • 1 dl öljyä tai juoksevaa rasvaa

kastike:

  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl Dijon-sinappia

Valmistusohje

Filopiiras

1. Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä kaksi tuntia omassa pakkauksessaan.

2. Silppua purjo, valkosipulinkynnet ja sienet. Voit käyttää joko luonnon sieniä tai viljeltyjä lajikkeita. Lisää mausteet ja kasvikset.

3. Levitä työpöydälle puhdas, kostutettu keittiöpyyhe. Asettele pyyhkeelle limittäin kaksi filolevyä. Voitele levyt rasvalla ja aseta päälle toiset kaksi levyä. Rakenna pohjaa, kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty.

4. Kaada täyte taikinapohjalle ja kääri rullaksi. Sido rullan päät puuvillalangalla ja siirrä varovasti leivinpaperilla vuoratulle pellille.

5. Kypsennä 180-asteisessa uunissa puolisen tuntia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Filopiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.