Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Flaamilainen kalakeitto taiteilijan tapaan (Bouillabaisse flamande)

Flaamilainen kalakeitto (Bouillabaisse flamande) tehdään tässä ohjeessa kylmäsavulohesta, mutta keitto onnistuu hyvin myös tuoreista lohipaloista. Maukas keitto sopii juhlien tarjottavaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Flaamilainen kalakeitto (Bouillabaisse flamande)

  • 1 l kalalientä
  • tai vettä ja 2 kalaliemikuutiota
  • noin 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • noin 14 kpl pientä perunaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 3 kpl porkkanaa
  • ½ kpl sipulia
  • 1 prk kaprista (pieni purkki)
  • 1 kpl punainen paprika
  • 200-400 g kylmäsavustettua lohta paloina tai tuoretta lohta
  • noin 1 rkl aceto balsamico eli balsamiviinietikkaa
  • mustapippuria
  • runsaasti tilliä hienonnettuna
  • (katkarapuja)
  • smetanaa

Valmistusohje

Flaamilainen kalakeitto tehdään näin:

Flaamilainen kalakeitto (Bouillabaisse flamande) taiteilijan tapaan tehdään kylmäsavulohesta, mutta voit käyttää siihen myös tuoretta lohta tai muutakin kalaa. Jos käytät tuoretta kalaa, lisää se keittoon samaan aikaan kuin suikaloitu paprika.

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli. Kiehauta kalaliemi ja lisää kasvikset kypsymään. Lisää murskatut tomaatit ja valkoviini.
  2. Halkaise paprika, poista sisältä siemenet ja kalvot. Suikaloi paprika ja lisää keittoon.
  3. Kun perunat ovat kypsiä, lisää kaprikset ja suikaleiksi leikattu kylmäsavustettu lohi. Mausta keitto balsamicolla, mustapippurilla ja hienoksi leikatulla tillillä. Keittoon voit lisätä lopuksi katkarapuja. Tarjoa keitto kuumana smetanan ja hyvän leivän kanssa.

Saattaisit pitää myös Välimeren kalapullakeitosta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kalakeitto on suomalaisten ikisuosikki! Näin valmistat maukasta kalakeittoa – 5 erilaista reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Flaamilainen kalakeitto taiteilijan tapaan (Bouillabaisse flamande)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.