Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Flank steak

Flank steak eli naudan kuve kannattaa grillata kokonaisena ja leikata vasta sitten viipaleiksi. Lihassa on sopiva rasvaisuus ja runsas maku.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Flank steak

  • 0,8-1 kg naudan kuvetta eli flank steak
  • 1-½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

marinadi

  • 4 valkosipulinkynttä
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 2 tl romariinia
  • 3 tl timjamia
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

Flank steak grillataan näin:

1. Puhdista liha, ja jos tarpeen, kuivaa talouspaperilla. Mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.

2. Kuori valkosipulit ja muussaa ne morttelissa soseeksi. Sekoita öljyn joukkoon valkosipulitahna ja loput mausteet. Voitele liha kauttaaltaan marinadilla, ja anna maustua huoneenlämmössä vähintään tunti.

3. Grillaa naudan kuve miedolla lämmöllä mediumiksi vähän väliä käännellen niin, että sisälämpötila on 49 astetta. Anna levätä 7-10 minuuttia folion alla ennen leikkaamista ohuiksi siivuiksi.

Vinkki: Tarjoa flank steak mausteisen tomaattikastikkeen kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin grillaat elämäsi parhaan enrecôte-pihvin ja teet sen kylkeen lipsitikka-sitruunavoin

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/17.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Flank steak

Sinun täytyy kommentoidaksesi.