Flank steak
Flank steak eli naudan kuve kannattaa grillata kokonaisena ja leikata vasta sitten viipaleiksi. Lihassa on sopiva rasvaisuus ja runsas maku.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Flank steak
- 0,8-1 kg naudan kuvetta eli flank steak
- 1-½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
marinadi
- 4 valkosipulinkynttä
- ¾ dl oliiviöljyä
- 2 tl romariinia
- 3 tl timjamia
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl chilijauhetta
- 2 rkl fariinisokeria
Valmistusohje
Flank steak grillataan näin:
1. Puhdista liha, ja jos tarpeen, kuivaa talouspaperilla. Mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
2. Kuori valkosipulit ja muussaa ne morttelissa soseeksi. Sekoita öljyn joukkoon valkosipulitahna ja loput mausteet. Voitele liha kauttaaltaan marinadilla, ja anna maustua huoneenlämmössä vähintään tunti.
3. Grillaa naudan kuve miedolla lämmöllä mediumiksi vähän väliä käännellen niin, että sisälämpötila on 49 astetta. Anna levätä 7-10 minuuttia folion alla ennen leikkaamista ohuiksi siivuiksi.
Vinkki: Tarjoa flank steak mausteisen tomaattikastikkeen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin grillaat elämäsi parhaan enrecôte-pihvin ja teet sen kylkeen lipsitikka-sitruunavoin
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/17.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Flank steak