Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Frikadellikeitto

Kun halutaan kirkaslieminen frikadellikeitto, lihapullat keitetään erikseen toisessa kattilassa. Tarjoa keitto höyryävän kuumana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 400 g kalkkunanjauhelihaa
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl broilerimaustetta
  • 1 tl suolaa

Keittämiseen

  • 1 l kanalientä

Keittoliemi

  • 1,5 l kanalientä
  • 4 perunaa
  • 1 porkkana
  • 4–5 rkl hienonnettua lipstikkaa

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa vesi, korppujauhot, kanamuna ja mausteet ja anna seoksen turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Keitä pyöryköitä kanaliemessä 10 minuuttia.

2. Valmista keittoliemi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kiehauta kattilassa kanaliemi ja hienonnettu lipstikka. Lisää kasvikset ja anna kiehua noin 10 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

3. Nosta lihapullat reikäkauhalla kasvisten joukkoon ja tarjoa keitto höyryävän kuumana.

Lisää reseptejä:

Lihapulla-tortellini -keitto Jauhelihakeitto Ruoka.fi: Lihapulla-minestrone


Kommentoi

Kommentoi juttua: Frikadellikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.