Frikadellikeitto
Kun halutaan kirkaslieminen frikadellikeitto, lihapullat keitetään erikseen toisessa kattilassa. Tarjoa keitto höyryävän kuumana.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 400 g kalkkunanjauhelihaa
- 1 dl vettä
- 3 rkl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 1 rkl broilerimaustetta
- 1 tl suolaa
Keittämiseen
- 1 l kanalientä
Keittoliemi
- 1,5 l kanalientä
- 4 perunaa
- 1 porkkana
- 4–5 rkl hienonnettua lipstikkaa
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa vesi, korppujauhot, kanamuna ja mausteet ja anna seoksen turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Keitä pyöryköitä kanaliemessä 10 minuuttia.
2. Valmista keittoliemi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kiehauta kattilassa kanaliemi ja hienonnettu lipstikka. Lisää kasvikset ja anna kiehua noin 10 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
3. Nosta lihapullat reikäkauhalla kasvisten joukkoon ja tarjoa keitto höyryävän kuumana.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Frikadellikeitto