Friteeratut kesäkurpitsankukat
Friteeratut kesäkurpitsankukat ovat ihania! Jos et ole vielä syönyt kesäkurpitsan kukkia, nyt se kannattaa! Kukka on kuin suunniteltu juustoiselle täytteelle kipoksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Friteeratut kesäkurpitsankukat
- 8 kesäkurpitsankukkaa
Täyte
- 125 g ricottajuustoa tai pehmeää vuohenjuustoa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl suolaa
- 1 tl hunajaa
Frittitaikina
- 1 ½ dl lagerolutta kylmänä
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl maissitärkkelystä
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
Uppopaistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Valmistusohje
Friteeratut kesäkurpitsankukat tehdään helposti näin:
1. Sekoita puoli pakettia ricottajuustoa tai pehmeää vuohenjuustoa, yhden sitruunan raastettu kuori, puoli teelusikallista rouhttua mustapippuria, puoli teelusikallista suolaa ja teelusikallinen hunajaa. Ota kahdeksan kesäkurpitsankukkaa. Avaa kesäkurpitsankukkia hieman ja lusikoi täytettä kukkien sisään.
2. Tee frittitaikina sekoittamalla puolitoista desilitraa kylmää lagerolutta, desilitra vehnäjauhoja, puoli desilitraa maissitärkkelystä, puoli teelusikallista ruokasoodaa ja teelusikallinen suolaa.
3. Kuumenna litra rypsiöljyä isossa valurautapadassa tai teräskattilassa 180 asteeseen.
4. Dippaa kukkien nuput yksi kerrallaan frittitaikinaan ja upota sen jälkeen kuumaan öljyyn. Paista kullan ruskeaksi.
5. Nosta friteeratut kesäkurpitsankukat talouspaperin päälle valumaan hetkeksi ja syö kuumana.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2022.
Lue myös: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään
Lue myös Anna.fi: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Friteeratut kesäkurpitsankukat