Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Friteeratut nyhtöpullat

Nyhtökaurapullat on helppo tarjottava illanistujaisiin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Nyhtöpullat:

  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 rasia (250 g) nudenyhtökauraa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl yrttisekoitusta
  • 1-1½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Kuorrutus:

  • noin 3 dl panko-korppujauhoja

Uppopaistaminen:

  • 1 l rypsiöljyä
  • sormisuolaa

Valmistusohje

1. Turvota korppujauhoja vedessä noin 5 minuuttia. Hienonna nyhtökaura ja lisää joukkoon. Lisää muna ja mausteet, sekoita hyvin. Voit paistaa pienen palan taikinaa pannulla öljyssä ja tarkistaa maun.

2. Pyöritä pieniä pullia kostutetuin käsin leivinpaperin päälle. Pyöritä pullat kauttaaltaan panko-korppujauhoissa.

3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa, Kokeile kuumuutta leipäpalalla. Jos leipäpala ruskistuu minuutissa, öljy on valmista. Muista pitää kantta lähettyvillä.

4. Paista muutama pallo kerrallaan, ja nosta ne talouspaperille valumaan. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Tarjoa lämpimänä tai kylmäna paistetun camembertin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Lisää pikkusuolaisia pyöryköitä:

Rapu-perunakroketit äyriäiset

Rapu-perunakroketit yuzumajoneesilla

chorizopyorykat

Chorizopyörykät

Ruoka.fi: Tsukune eli japanilaiset broileripyörykät vartaissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Friteeratut nyhtöpullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.