friteeratut silakat
Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Friteeratut silakat

Friteeratut silakat ottavat mallia espanjalaiselta suosikkiannokselta, boquerones. Espanjalaistyyliset raakakypsytetyt boqueronet upotetaan oluesta tehtyyn frittitaikinaan ja paistetaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Friteeratut silakat

500 g silakkafileitä
1 1/2 dl omenaviinietikkaa
1 1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 iso nippu sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
1 1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

Friteeratut silakat, frittitaikina

3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 plo (0,33 l) kylmää lagerolutta (Esim. Lahden Erikois Hunajalager)
2 kananmunan valkuaista

Uppopaistaminen

1 l rypsiöljyä

Lisäksi

1 sitruuna lohkottuna
sormisuolaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Friteeratut silakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X