Fusilli al limone e basilico
Fusilli al limone e basilico eli sitruuna-basilikapasta valmistuu vähistä aineksistä, mutta hurmaa herkullisuudellaan.
- Kasvis
Ainekset
Fusilli al limone e basilico:
- 400 g kierrepastaa
- 3 rkl korppujauhoja
- ½ ruukku tuoretta basilikaa
- 1-3 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruuna
- ½ tl suolaa
- 100 g parmesaanijuustoa raasteena
Valmistusohje
Fusilli al limone e basilico eli sitruuna-basilikapasta tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin korppujauhotahna. Laita korppujauhot ja hieman basilikaa tehosekoittimeen. Lisää tilkka oliiviöljyä ja anna sekoittua.
2. Keitä kierrepasta suolalla maustetussa vedessä. Lisää keitinveteen puolikkaan sitruunan mehu ja muutama basilikan lehti. Valuta ja huuhtele pasta kevyesti.
3. Yhdistä keitetty pasta ja korppujauhoseos ja sekoita hyvin. Lisää juustoraaste ja hieman öljyä. Sekoita.
4. Leikkaa jäljelle jäänyt sitruunanpuolikas lohkoiksi tai viipaleiksi ja tarjoa pasta sitruunan ja parmigianojuustoraasteen kera.
- Ohje: Mauri Koskenniemi
Katso myös: Arkipasta x 5
Anna.fi/ruoka: Broccolini-sitruunapasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fusilli al limone e basilico