Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Fusilli al limone e basilico

Fusilli al limone e basilico eli sitruuna-basilikapasta valmistuu vähistä aineksistä, mutta hurmaa herkullisuudellaan.

Ainekset

Fusilli al limone e basilico:

  • 400 g kierrepastaa
  • 3 rkl korppujauhoja
  • ½ ruukku tuoretta basilikaa
  • 1-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruuna
  • ½ tl suolaa
  • 100 g parmesaanijuustoa raasteena

Valmistusohje

Fusilli al limone e basilico eli sitruuna-basilikapasta tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin korppujauhotahna. Laita korppujauhot ja hieman basilikaa tehosekoittimeen. Lisää tilkka oliiviöljyä ja anna sekoittua.

2. Keitä kierrepasta suolalla maustetussa vedessä. Lisää keitinveteen puolikkaan sitruunan mehu ja muutama basilikan lehti. Valuta ja huuhtele pasta kevyesti.

3. Yhdistä keitetty pasta ja korppujauhoseos ja sekoita hyvin. Lisää juustoraaste ja hieman öljyä. Sekoita.

4. Leikkaa jäljelle jäänyt sitruunanpuolikas lohkoiksi tai viipaleiksi ja tarjoa pasta sitruunan ja parmigianojuustoraasteen kera.

  • Ohje: Mauri Koskenniemi

Katso myös: Arkipasta x 5

Anna.fi/ruoka: Broccolini-sitruunapasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Fusilli al limone e basilico

Sinun täytyy kommentoidaksesi.