Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gazpacho

Gazpacho saa uuttu jujua savustetuista kasviksista. Espanjalainen kylmä tomaattikeitto on täydellistä hellepäivän ruokaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Gazpacho

  • 500 g kypsiä tomaatteja
  • 1 salottisipuli
  • 1 paprika
  • 1 kurkku
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Gazpacho valmistuu helposti näin:

  1. Levitä kolme desiä savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle. Voit laittaa savustimeen myös tuoreen katajanoksan, joka tuo myös makua. Kuumenna savustin 180– 200 asteeseen. Varmista, että ritilä ja rasvapelti ovat puhtaat.
  2. Laita savustimen pohjalle lastujen päälle rasvapelti ja nosta halkaistut tomaatit, puolitettu sipuli ja halkaistu paprika ritilälle. Poista paprikasta siemenet. Työnnä ritilä kuumaan savustimeen. Savusta noin 20 minuuttia.
  3. Pilko kurkku. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Surauta gazpacho ja ainekset sileäksi keitoksi.
  4. Kaada keitto kannuun ja anna jäähtyä. Nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua. Tarjoa gazpacho kylmänä rapeakuorisen maalaisleivän kanssa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.
Gazpacho
Gazpacho on täydellinen hellepäivän ruoka

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2024.

Lue myös Anna.fi: Manteligazpacho


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gazpacho

Sinun täytyy kommentoidaksesi.