Reseptit
8
Kiitos

Ginigraavattu taimen

Tuoresuolattu eli graavattu taimen saa katajaisen aromin giniryypystä. Ihastuttava kalaherkku maistuu jouluaaton alkuruokapöydässä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ginigraavattu taimen:

2 (noin 600 g) tuoretta taimenfileetä
2 rkl merisuolaa
2 tl sokeria
1 tl roseepippureita
2 rkl giniä
tuoretta tilliä

Valmistusohje

  1. Poista kalasta ensin ruodot nyppimällä. Ripottele fileiden päälle suola, sokeri ja rouhitut roseepippurit. Valuta gini päälle tasaisesti. Hienonna pinnalle tuoretta tilliä. Aseta fileet vastakkain nahkapuolet ulospäin. Kääri fileet voipaperipakettiin ja nosta paketti pakastuspussiin.
  2. Anna kalan graavaantua kevyen painon alla yön yli. Käännä kala kerran maustumisen aikana.
  3. Pyyhi fileiden pinta talouspaperilla ja hienonna pinnalle uutta, tuoretta tilliä. Leikkaa fileistä terävällä veitsellä vinottain ohuita viipaleita.
ginigraavattu taimen

Trendikäs gini antaa säväyksen graavatulle taimenelle. Kuva: Sampo Korhonen

Graavikala maistuu eri muodoissa:
Graavilohitahna
Graavilohirulla
Graavikalamalja
Ruoka.fi: Graavilohi-avokadotartar

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ginigraavattu taimen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X