Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ginigraavattu taimen

Tuoresuolattu eli graavattu taimen saa katajaisen aromin giniryypystä. Ihastuttava kalaherkku maistuu jouluaaton alkuruokapöydässä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Ginigraavattu taimen:

  • 2 (noin 600 g) tuoretta taimenfileetä
  • 2 rkl merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl roseepippureita
  • 2 rkl giniä
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

Ginigraavattu taimen valmistuu näin.

  1. Poista kalasta ensin ruodot nyppimällä. Ripottele fileiden päälle suola, sokeri ja rouhitut roseepippurit. Valuta gini päälle tasaisesti. Hienonna pinnalle tuoretta tilliä. Aseta fileet vastakkain nahkapuolet ulospäin. Kääri fileet voipaperipakettiin ja nosta paketti pakastuspussiin.
  2. Anna kalan graavaantua kevyen painon alla yön yli. Käännä kala kerran maustumisen aikana.
  3. Pyyhi fileiden pinta talouspaperilla ja hienonna pinnalle uutta, tuoretta tilliä. Leikkaa fileistä terävällä veitsellä vinottain ohuita viipaleita.
ginigraavattu taimen
Trendikäs gini antaa säväyksen graavatulle taimenelle. Kuva: Sampo Korhonen

Graavikala maistuu eri muodoissa: Graavilohitahna Graavilohirulla Graavikalamalja Ruoka.fi: Graavilohi-avokadotartar


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ginigraavattu taimen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.