Ginigraavattu taimen
Tuoresuolattu eli graavattu taimen saa katajaisen aromin giniryypystä. Ihastuttava kalaherkku maistuu jouluaaton alkuruokapöydässä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Ginigraavattu taimen:
- 2 (noin 600 g) tuoretta taimenfileetä
- 2 rkl merisuolaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl roseepippureita
- 2 rkl giniä
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Ginigraavattu taimen valmistuu näin.
- Poista kalasta ensin ruodot nyppimällä. Ripottele fileiden päälle suola, sokeri ja rouhitut roseepippurit. Valuta gini päälle tasaisesti. Hienonna pinnalle tuoretta tilliä. Aseta fileet vastakkain nahkapuolet ulospäin. Kääri fileet voipaperipakettiin ja nosta paketti pakastuspussiin.
- Anna kalan graavaantua kevyen painon alla yön yli. Käännä kala kerran maustumisen aikana.
- Pyyhi fileiden pinta talouspaperilla ja hienonna pinnalle uutta, tuoretta tilliä. Leikkaa fileistä terävällä veitsellä vinottain ohuita viipaleita.
Graavikala maistuu eri muodoissa: Graavilohitahna Graavilohirulla Graavikalamalja Ruoka.fi: Graavilohi-avokadotartar
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ginigraavattu taimen