
Glaseeratut grillipihvit
Glaseeratut grillipihvit ovat grillikauden hitti. Runsasrasvaiset välikyljykset viimeistellään tahmealla kastikkeella. Saa nuolla sormet!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Grillipihvit:
- 4 (à 200 g) naudan entrecôtepihviä
- 2 tl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Glaseerauskastike
- 4 rkl aprikoosimarmeladia
- 1 rkl tomaattisosetta
- 1 rkl Ketjap Manis -makeaa soijakastiketta
- 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
Valmistusohje
Glaseeratut grillipihvit tehdään helposti näin:
1. Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Valmista ensin glaseerauskastike. Keitä marmeladi, tomaattisose, soijakastike ja chilitahna keskenään.
2. Sipaise pihveille kevyesti öljyä molemmin puolin. Grillaa pihvejä noin 3 minuuttia kuumalla grillillä molemmin puolin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Levitä pinnalle glaseerauskastike ja kääntele pihvit vielä kuumassa grillissä.
3. Nosta pihvit tarjoiluvadille, peitä foliolla. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Lisää reseptejä:
Grillifilee Entrecôte Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Glaseeratut grillipihvit