Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Glaseeratut grillipihvit

Glaseeratut grillipihvit ovat grillikauden hitti. Runsasrasvaiset välikyljykset viimeistellään tahmealla kastikkeella. Saa nuolla sormet!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillipihvit:

  • 4 (à 200 g) naudan entrecôtepihviä
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Glaseerauskastike

  • 4 rkl aprikoosimarmeladia
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl Ketjap Manis -makeaa soijakastiketta
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Valmistusohje

Glaseeratut grillipihvit tehdään helposti näin:

1. Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Valmista ensin glaseerauskastike. Keitä marmeladi, tomaattisose, soijakastike ja chilitahna keskenään.

2. Sipaise pihveille kevyesti öljyä molemmin puolin. Grillaa pihvejä noin 3 minuuttia kuumalla grillillä molemmin puolin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Levitä pinnalle glaseerauskastike ja kääntele pihvit vielä kuumassa grillissä.

3. Nosta pihvit tarjoiluvadille, peitä foliolla. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Lisää reseptejä:

Grillifilee Entrecôte Ruoka.fi: Grillattu entrecôte ja lipstikka-sitruunavoi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Glaseeratut grillipihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.