Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Glögi

Glögi keitetään mustaherukka- ja karpalomehusta ja maustetaan kanelilla, inkiväärillä, tähtianiksella, kardemummalla ja neilikalla. Ohjeen glögitiivisteestä riittää neljään litraan valmista juomaa.

Ainekset

  • 5 dl sokeritonta mustaherukkamehutiivistettä
  • 6 dl sokeritonta karpalomehutiivistettä
  • 1 kanelitanko
  • 2 tähtianista
  • 6 kokonaista kardemummansiementä
  • 2 cm tuoretta inkivääriä
  • 3 mausteneilikkaa
  • ¼ dl sokeria

Valmistusohje

1. Laita kaikki glögiainekset kattilaan. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna maustua 10 minuuttia.

2. Siivilöi glögi korkilliseen pulloon ja säilytä kylmässä. Kun tarjoilet glögiä, kaada sitä puoli desiä lasin pohjalle ja lisää päälle 2 desiä kuumaa vettä.

Glögin reseptin antoi Jonna Silén Gaggui-kahvilasta.

Kokeile myös muita lämmittäviä glögireseptejä: Punainen glögi Vaalea glögi Puolukkaglögi Ruoka.fi: Omenaglögi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Glögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.