Glögijäädyke
Jouluglögistä valmistettu jäädyke maistuu portviinissä liotettujen luumujen kanssa tai tuoreiden luumujen ja marjojen kanssa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Mausteluumut:
5 dl
marjamehua (esim. puolet aroniamehua ja puolet mustaherukkamehua)
(2 dl portviiniä)
1
kanelitanko
muutama
mausteneilikka
1
laakerinlehti
1/2-3/4 dl
hedelmäsokeria
250 g
kuivattuja luumuja
Glögijäädyke:
4 dl
vahvaa jouluglögiä
(2 dl mustaherukkamehua tai punaviiniä, 2 dl aroniamehua, kanelitanko ja muutama mausteneilikka)
noin 1 dl
sokeria tai hedelmäsokeria
1
kananmuna
2
keltuaista
2
liivatelehteä
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
Keskustelu
Kommentoi juttua: Glögijäädyke