Glögitiiviste
Kaneli, kardemumma, pomeranssi, inkivääri, tähti- anis ja neilikka maistuvat glögitiivisteessä. Tiivisteestä saat joululta tuoksuvan glögin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Glögitiiviste
- 5 dl puna- tai valkoviiniä tai sokeroimatonta mehua
- 5 dl (ruoko)sokeria
- 2 kanelitankoa
- 1 rkl mausteneilikoita
- 2 palaa kuivattua pomeranssinkuorta tai suikaloitua appelsiinin kuorta
- 1 rkl kardemumman siemeniä
- 1 kuivattu inkivääri
Valmistusohje
Glögitiiviste tehdään helposti näin:
1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä niitä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja maustua noin tunnin ajan. Siivilöi glögitiiviste ja valuta pieniin pulloihin.
2. Käytä glögitiiviste joko viinistä tai laimennetusta mehusta valmistetun glögijuoman maustamiseen.
Vinkki: Viinin sijaan tiivisteen voi valmistaa omena-, päärynä-, rypäle-, puolukka-, herukka-, karviais- tai seljankukkamehusta. Jos mehu on sokeroitua, riittää puolet sokerimäärästä.
Lue myös: Glögin lämmitys – 3 asiaa, jotka kannattaa muistaa
Lue myös Anna.fi: Näin teet ranskalaisen siideriglögin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Glögitiiviste