Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Glögitiiviste

Kaneli, kardemumma, pomeranssi, inkivääri, tähti- anis ja neilikka maistuvat glögitiivisteessä. Tiivisteestä saat joululta tuoksuvan glögin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Glögitiiviste

  • 5 dl puna- tai valkoviiniä tai sokeroimatonta mehua
  • 5 dl (ruoko)sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 1 rkl mausteneilikoita
  • 2 palaa kuivattua pomeranssinkuorta tai suikaloitua appelsiinin kuorta
  • 1 rkl kardemumman siemeniä
  • 1 kuivattu inkivääri

Valmistusohje

Glögitiiviste tehdään helposti näin:

1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä niitä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja maustua noin tunnin ajan. Siivilöi glögitiiviste ja valuta pieniin pulloihin.

2. Käytä glögitiiviste joko viinistä tai laimennetusta mehusta valmistetun glögijuoman maustamiseen.

Vinkki: Viinin sijaan tiivisteen voi valmistaa omena-, päärynä-, rypäle-, puolukka-, herukka-, karviais- tai seljankukkamehusta. Jos mehu on sokeroitua, riittää puolet sokerimäärästä.

Glögitiiviste
Glögitiiviste on tulvillaan joulun mausteista tuoksua. © iStockphoto

Lue myös: Glögin lämmitys – 3 asiaa, jotka kannattaa muistaa

Lue myös Anna.fi: Näin teet ranskalaisen siideriglögin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Glögitiiviste

Sinun täytyy kommentoidaksesi.