Reseptit
6
Kiitos

Glögivispipuuro

Näyttävä joulupöy­dän puuro on tehty vispipuurotyyliin. Marjat on jätetty koristeluun, ja itse puurossa on vain mannaryynejä ja glö­giä. Voiko tämän hel­pommalla valmistaa joulun jälkiruokaa?

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Glögivispipuuro:

5 dl haluamaasi punaista glögijuomaa
1/2 dl mannasuurimoita

Koristeeksi:

2 dl kuohukermaa
1 tl kanelia
4 rkl puolukkasokeria (Helsinki Wild Foods) tai kuivattuja puolukoita ja sokeria (sekoitetaan blenderissä hienoksi jauheeksi)

Valmistusohje

1. Kuumenna glögi kattilassa ja vat­kaa vispilällä joukkoon mannasuu­rimot. Hauduta noin 10 minuutia. Puuro saa jäädä löysäksi, jolloin se vatkaantuu helpommin kuohkeaksi.

2. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa tai ulkona viileäksi. Vatkaa sen jäl­keen kuohkeaksi sähkövatkaimella.

3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdok­si ja mausta se kanelilla. Koristele puuro kermalla ja ripottele päälle puolukkasokeria.

Ohje: Saran kotikolo

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/18.

Puuroja joulunaikaan:

hedelmäinen riisipuuro

Hedelmäinen riisipuuro

ohrauunipuuro

Tertin kartanon jouluinen ohrauunipuuro

vispipuuro jouluisella twistillä

Vispipuuro jouluisella twistillä

Anna.fi: Kaneli-kauraryynipuuro ja siirappiviikunat

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Glögivispipuuro

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X