Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku

Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku on oiva tarjottava, kun kahvipöytään saapuu erityisruokavaliota noudattavia vieraita. Tämä kakku maistuu kaikille!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku:

200 g laktoositonta voita tai margariinia
2 ¼ dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl perunajauhoja
1.5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
4 rkl sitruslikööriä, esim. Cointreau
1 appelsiinin raastettu kuori
Mainos

Vuokaan:

laktoositonta voita tai margariinia
gluteenittomia korppujauhoja

Valmistusohje

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen huolella vatkaten.

2. Sekoita perunajauhot, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinaan sitrusliköörin ja raastetun appelsiinin kuoren kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Voitele ja korppujauhota huolella 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka. Valuta kakkutaikina tasaisesti vuokaan.

4. Kypsennä appelsiinikakku 175-asteisessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

5. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Jäähdytä appelsiinikakku huolella ennen vuoasta irrottamista.

Kokeile myös muita gluteenittomia ja laktoosittomia leivonnaisia:
Suklaatäytekakku
Cookiet
Pähkinäpiiras
Ruoka.fi: Konjakkikakku

Keskustelu

Tekee mieli jotain gluteenitonta hedelmäistä kakkua, muttei kuitenkaan sitruksia joille tunnun olevan yliherkistynyt. Mango voisi mennä tuonne soseena tai mehuna, en vain tiedä kuinka paljon sitä uskaltaa tuohon laittaa ja muuttuuko heti muiden ainesten suhteet, vähennänkö voita, lisäänkö jauhoja?
Toisaalta joulun jäljiltä on pieni pullo lakkalikööriä, josta ensin ajattelin tehdä marmeladeja. Siitäkin voisi tulla hyvä marja-arominen kakku.

Kommentoi juttua: Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X