Gluteeniton joululeipä
Gluteeniton joululeipä on mehevä, maukas ja ihanan helppotekoinen. Auringonkukansiemenien tilalla voi käyttää myös kurpitsansiemeniä ja karpaloiden lisänä rusinoita.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteeniton joululeipä:
- 5 dl piimää
- 1 dl öljyä
- 2 tl ruokasoodaa
- 5 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl pellavansiemeniä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 2 tl suolaa
- 1 rkl fenkolia
- 1 dl siirappia
- 2 dl kuivattuja karpaloita tai puolukoita
- 1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä
Valmistusohje
1. Sekoita piimä ja öljy. Sekoita kuiva-ainekset ensin keskenään ja sitten piimään.
2. Voitele 1 1⁄2 litran leipävuoka. Paista 175-asteisessa uunissa reilu tunti.
Katso myös: Joululeipä maistuu makealta ja mausteiselta
Anna.fi/ruoka: Joululimppu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton joululeipä
Tämä gluteeniton leipä kelpasi kaikille ja kaikki sitä kiittelivät. Leipää on meillä tehty kohta kolmena jouluna. Kehut olivat iloinen yllätys, sillä sanontahan kuuluu: Gluteeniton, nautin ja hajuton.
Eikö kohoteta ollenkaan?
Todella hyvänmakuinen leipä, taitaa mennä ensimmäinen leipä ennen joulua. Ei tarvitse tehdä montaa leipää, varmasti kelpaa kaikille. Epäilin kyllä ensin taikinan koostumusta, se oli niin nestemäistä.
Missä vaiheessa tuo siirappi lisätään?
Tällä reseptillä olen tehnyt jo monena jouluna limpun myös ystäville ja sukulaisille.Auringonkukansiemenien tilalla voi käyttää myös kurpitsansiemeniä ja karpaloiden lisänä rusinoita.Kunhan määrät pysyvät oikeina.Pellavarouhe sopii myös.Jauhoja olen käyttänyt hieman reilummin.Taikina pitää lusikoida vuokaan,sitä ei voi valuttaa.
Voiko pähkinät jättää pois