Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton kalamureke

Maukas haukimureke maistuu arkena ja juhlana sekä on täysin gluteeniton.

Ainekset

  • 500 g kuhaa, haukea tai lohta ruodottomana fileenä
  • 1 ½ tl merisuolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • (tilliä)
  • 4 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Gluteeniton kalamureke syntyy näin:

  1. Ota kalafileet, kananmunat ja kerma jääkaapista juuri ennen valmistamista, sillä mureke onnistuu hyvin, kun ainekset ovat kylmiä. Leikkaa ruodoton kala pieniksi paloiksi ja hienonna monitoimikoneessa. Lisää suola, sekoita ja anna seoksen olla jääkaapissa vähintään 15-30 minuuttia. Suola kiinteyttää kalaa.
  2. Mausta hienonnettu kala valkopippurilla ja lisää keltuaiset. Käynnistä monitoimikone ja lisää koneen käydessä valkuaiset ja kerma. Halutessasi voit lisätä hienonnettua tilliä. Irrota välillä murekeseosta kulhon reunoista lastalla ja käynnistä kone uudelleen. Pysäytä kone heti, kun murekeseos on tasaista.
  3. Jos haluat tarkistaa maun ja maistaa murekeseosta, paista pieni nokare pannulla molemmin puolin kypsäksi.
  4. Vuoraa leivinpaperilla pitkänomainen vuoka ja levitä murekeseos vuokaan. Peitä vuoka leivinpaperilla ja vielä reunojen yli alumiinifoliolla.
  5. Laita vuoka astiaan tai uunipannulle, jossa on vettä, ja kypsennä vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
  6. Gluteeniton kalamureke tarjotaan kuumana tai valmistetaan tarjoamista edellisenä päivänä ja tarjotaan kylmänä viipaleiksi leikattuna alkuruokana tai pääruokana.

Katso myös: Kalaterriini ja kalapullat sinappikastikkeessa

Katso myös Anna.fi: Kala-parsakaaligratiini


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton kalamureke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.