gluteeniton kardemummapulla
Reseptit
30-60 min
20
Kiitos

Gluteeniton kardemummapulla

Gluteeniton kardemummapulla saa koristeeksi raesokeria ja mantelirouhetta. Tarjoa gluteeniton kardemummapulla uunilämpimänä, silloin se maistuu parhaimmalta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteeniton pullataikina:

3 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl rusinoita
½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
½ dl maitoa
kananmuna
75 g margariinia tai ½ dl öljyä

Pinnalle

raesokeria ja mantelirouhetta

Keskustelu

Miten tämä taikina oli tarkoitus KAATAA vuokaan, kun se on niin tönkköä ja kokkareista ja yksi iso klöntti? Oisko tuossa nestemäärässä virhe? Mulla ei ollut kakkuvuokaa, joten tein tämän muffinssivuokiin. Toivoin, että kyllä se uuni kaunistaapi ja pinta siliää, kun taikina kohoaa , mutta tuli kyllä maailman rumimmat kökkäreet.. Oisko lopputulos ollut nätimpi, jos oisin paistanut tama vuoassa vai olisiko mulla siinä tapauksessa yksi iso, muhkurainen kökkäre? Tuossa kuvassa pinta näyttää sileältä ja siltä kuin taikina olisi ollut paljon löysempää.

Katselin kanssa, että hurjan vähän nestettä jauhomäärään nähden, varsinkin, jos on tarkoitus olla kaadettava taikina. Pullataikinassa on normaalisti n. 3 x jauhoja nestemäärään nähden ja gluteenittomassa taikinassa usein vielä vähemmän. Oliskohan tarkoitus ollut 1 1/2 dl nestettä? Silloin tulee löysä taikina. 1 dl:lläkin tulee todennäköisesti melko tömäkkä.

Hyvänmakuinen kyllä tuli, mitta koostumus oli murumaInen, niin taikinana kuin valmiissakin. Varmaankin nestettä ois pitänyt laittaa enemmän.

Kommentoi juttua: Gluteeniton kardemummapulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X