Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton kardemummapulla

Gluteeniton kardemummapulla saa koristeeksi raesokeria ja mantelirouhetta. Tarjoa gluteeniton kardemummapulla uunilämpimänä, silloin se maistuu parhaimmalta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Gluteeniton pullataikina:

  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl rusinoita
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl maitoa
  • kananmuna
  • 75 g margariinia tai ½ dl öljyä

Pinnalle

  • raesokeria ja mantelirouhetta

Valmistusohje

Gluteeniton kardemummapulla leivotaan helposti näin:

1. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää maito, muna ja sulatettu jäähdytetty rasva tai öljy ja sekoita nopeasti taikinaksi.

2. Kaada pullataikina voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.

3. Paista pullaa 225 asteen lämmössä noin 20-25 minuuttia. Annoksen voi tehdä myös kaksinkertaisena. Paista kaksinkertaista annosta vähän kauemmin. Kokeile pullan kypsyyttä tikulla.

4. Tarjoa gluteeniton kardemummapulla uunilämpimänä, silloin se maistuu parhaimmalta.

Ohje: Kaarina Virtanen Kausala

Vinkki: Keliaakikko paljastaa – nämä ovat parhaat gluteenittomat herkut

Katso myös Anna.fi/ruoka: Gluteenittomat kanelipuustit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton kardemummapulla

Iitamaria

Miten tämä taikina oli tarkoitus KAATAA vuokaan, kun se on niin tönkköä ja kokkareista ja yksi iso klöntti? Oisko tuossa nestemäärässä virhe? Mulla ei ollut kakkuvuokaa, joten tein tämän muffinssivuokiin. Toivoin, että kyllä se uuni kaunistaapi ja pinta siliää, kun taikina kohoaa , mutta tuli kyllä maailman rumimmat kökkäreet.. Oisko lopputulos ollut nätimpi, jos oisin paistanut tama vuoassa vai olisiko mulla siinä tapauksessa yksi iso, muhkurainen kökkäre? Tuossa kuvassa pinta näyttää sileältä ja siltä kuin taikina olisi ollut paljon löysempää.

Pullataikinan vääntäjä

Katselin kanssa, että hurjan vähän nestettä jauhomäärään nähden, varsinkin, jos on tarkoitus olla kaadettava taikina. Pullataikinassa on normaalisti n. 3 x jauhoja nestemäärään nähden ja gluteenittomassa taikinassa usein vielä vähemmän. Oliskohan tarkoitus ollut 1 1/2 dl nestettä? Silloin tulee löysä taikina. 1 dl:lläkin tulee todennäköisesti melko tömäkkä.

Nuppu

Hyvänmakuinen kyllä tuli, mitta koostumus oli murumaInen, niin taikinana kuin valmiissakin. Varmaankin nestettä ois pitänyt laittaa enemmän.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.