Reseptit
yli 60 min
20
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Gluteeniton Maisemakahvilan raparperipiirakka

Gluteeniton Maisemakahvilan raparperipiirakka syntyi Blontiinan kokeilukeittiössä, kun suositusta Maisemakahvilan raparperipiirakasta piti kehittää gluteeniton versio. Alkuperäisen ohjeen äiti on Hämeenkyrön maisamakahvilan emäntä Katariina Pylsy.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Muruseos

7 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 (80 g) dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta

Pohjataikina:

3 dl sokeria
2/3 muruseoksesta
200 (1 prk) g kaurafraichea
1 kananmuna
Mainos

Täyte:

1-1,3 l raparperipaloja
400 (2x200 g) g kaurafraichea
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle:

noin 1/3 muruseoksesta

Keskustelu

Tuleeko sokeria muruseokseen?
Tuleeko täytteeseen munia?

Onnistuuko gluteenittomista jauhoista kaurajauhojen tilalle?
Onnistuuko kaurafraichen tilalle piimä muruseokseen ja täytteeseen rahka?

Ei gluteenittomassa piirakka ohjeessa on muruseoksessa sokeria ja täytteessä munia-

Hei, Kirsti! Ohjeeseen tulee pohjataikinaan 3 dl sokeria. Se on näköjään reseptin siirtovaiheessa nettiin tipahtanut pois. Myös täytteeseen tulee 1 kananmuna. Piimä ja rahka sopivat piirakkaan mainiosti, koska ne ovat myös alkuperäisessä ohjeessa. Kiitos huomioista ja isot pahoittelut ohjeessa olleista virheistä!

Hei! Tässä on pakko olla jokin paistovirhe tai muu. Mun piiraasta tuli ihan lötköä ja raakaa, vaikka pidin tunnin tuossa lämmössä. Tarkastin, että aineet ja määrät täsmäsivät. Makukaan ei tässä vaiheessa vakuuta. Taitaa mennä rodeen, mutta pidän uunissa vielä ja lisään lämpöä kahteensataan….

Huomasin aivan saman. Tunti uunissa ja aivan löysää 🙁 pohja varmaan tarvitsee vielä toisen munan tai jotain mikä sitoo taikinaa paremmin yhteen.

Kommentoi juttua: Gluteeniton Maisemakahvilan raparperipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X