Gluteeniton maisemakahvilan raparperipiirakka
Gluteeniton Maisemakahvilan raparperipiirakka syntyi Blontiinan kokeilukeittiössä, kun suositusta Maisemakahvilan raparperipiirakasta piti kehittää gluteeniton versio. Alkuperäisen ohjeen äiti on Hämeenkyrön maisamakahvilan emäntä Katariina Pylsy.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Muruseos
- 7 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 1 (80 g) dl mantelijauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- 2,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
Pohjataikina:
- 3 dl sokeria
- 2/3 muruseoksesta
- 200 (1 prk) g kaurafraichea
- 1 kananmuna
Täyte:
- 1-1,3 l raparperipaloja
- 400 (2x200 g) g kaurafraichea
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
- noin 1/3 muruseoksesta
Valmistusohje
- Sekoita muruseokseen kuivat aineet ja lisää lopuksi juokseva rypsiöljyvalmiste.. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
- Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut kaurafraiche ja kananmuna. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle.
- Ripottele pohjataikinan päälle raparperiviipaleet.
- Sekoita karuafraiche, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Tarjoa raparperipiirakan kanssa maidotonta jäätelöä.
- Vinkki! Voit käyttää kaurafraichen asemesta täytteeessä laktoositonta tai vähälaktoosista rahkaa 2 x 250 g.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton maisemakahvilan raparperipiirakka
Tuleeko sokeria muruseokseen?
Tuleeko täytteeseen munia?
Onnistuuko gluteenittomista jauhoista kaurajauhojen tilalle?
Onnistuuko kaurafraichen tilalle piimä muruseokseen ja täytteeseen rahka?
Ei gluteenittomassa piirakka ohjeessa on muruseoksessa sokeria ja täytteessä munia-
Hei, Kirsti! Ohjeeseen tulee pohjataikinaan 3 dl sokeria. Se on näköjään reseptin siirtovaiheessa nettiin tipahtanut pois. Myös täytteeseen tulee 1 kananmuna. Piimä ja rahka sopivat piirakkaan mainiosti, koska ne ovat myös alkuperäisessä ohjeessa. Kiitos huomioista ja isot pahoittelut ohjeessa olleista virheistä!
Hei! Tässä on pakko olla jokin paistovirhe tai muu. Mun piiraasta tuli ihan lötköä ja raakaa, vaikka pidin tunnin tuossa lämmössä. Tarkastin, että aineet ja määrät täsmäsivät. Makukaan ei tässä vaiheessa vakuuta. Taitaa mennä rodeen, mutta pidän uunissa vielä ja lisään lämpöä kahteensataan….
Huomasin aivan saman. Tunti uunissa ja aivan löysää 🙁 pohja varmaan tarvitsee vielä toisen munan tai jotain mikä sitoo taikinaa paremmin yhteen.