
Gluteeniton mamman marjapiirakka
Gluteeniton mamman marjapiirakka on koko perheen suosikkileivonnainen, joka sopii myös keliaakikoille. Mehevän muropohjan päällä on raikkaan kirpsakoita punaherukoita ja pehmeä kermaviilitäyte.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gluteeniton mamman marjapiirakka, pohja
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 ½ dl gluteenittomia jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Gluteeniton mamman marjapiirakka, täyte
- 5 dl punaherukoita
- 400 g kermaviiliä
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Gluteeniton mamman marjapiirakka leivotaan helposti näin. Vaahdota sata grammaa voita ja yksi desilitra sokeria vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Painele seos halkaisijaltaan
24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita kaksi purkkia eli 400 grammaan kermaviiliä, yksi kananmuna, puoli desilitraa sokeria ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria keskenään. Levitä piirakkapohjan päälle noin viisi desilitraa punaherukoita. Kaada päälle kermaviiliseos.
3. Paista gluteeniton mamman marjapiirakka 200 asteeessa 30-40 minuuttia.
Lue myös: Mehevä mustikkapiirakka 3 tavalla – katso parhaat reseptit!
Lue myös Anna.fi: Muro-marjapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton mamman marjapiirakka