Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton mamman marjapiirakka

Gluteeniton mamman marjapiirakka on koko perheen suosikkileivonnainen, joka sopii myös keliaakikoille. Mehevän muropohjan päällä on raikkaan kirpsakoita punaherukoita ja pehmeä kermaviilitäyte.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Gluteeniton mamman marjapiirakka, pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl gluteenittomia jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Gluteeniton mamman marjapiirakka, täyte

  • 5 dl punaherukoita
  • 400 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Gluteeniton mamman marjapiirakka leivotaan helposti näin. Vaahdota sata grammaa voita ja yksi desilitra sokeria vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Painele seos halkaisijaltaan
24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita kaksi purkkia eli 400 grammaan kermaviiliä, yksi kananmuna, puoli desilitraa sokeria ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria keskenään. Levitä piirakkapohjan päälle noin viisi desilitraa punaherukoita. Kaada päälle kermaviiliseos. 

3. Paista gluteeniton mamman marjapiirakka 200 asteeessa 30-40 minuuttia.

Lue myös: Mehevä mustikkapiirakka 3 tavalla – katso parhaat reseptit!

Lue myös Anna.fi: Muro-marjapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton mamman marjapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.