gluteeniton mamman marjapiirakka
Reseptit
30-60 min
12
Kiitos

Gluteeniton mamman marjapiirakka

Gluteeniton mamman marjapiirakka on koko perheen suosikkileivonnainen, joka sopii myös keliaakikoille. Mehevän muropohjan päällä on raikkaan kirpsakoita punaherukoita ja pehmeä kermaviilitäyte.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteeniton mamman marjapiirakka, pohja

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Mainos

Gluteeniton mamman marjapiirakka, täyte

5 dl punaherukoita
400 g kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Gluteeniton mamman marjapiirakka leivotaan helposti näin. Vaahdota sata grammaa voita ja yksi desilitra sokeria vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Painele seos halkaisijaltaan
24 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita kaksi purkkia eli 400 grammaan kermaviiliä, yksi kananmuna, puoli desilitraa sokeria ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria keskenään. Levitä piirakkapohjan päälle noin viisi desilitraa punaherukoita. Kaada päälle kermaviiliseos. 

3. Paista gluteeniton mamman marjapiirakka 200 asteeessa 30-40 minuuttia.

Lue myös: Mehevä mustikkapiirakka 3 tavalla – katso parhaat reseptit!

Lue myös Anna.fi: Muro-marjapiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton mamman marjapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X