Reseptit
10
Kiitos

Gluteeniton maustekakku ruususiirapilla

Kostuta gluteeniton maustekakku ruusuvesisiirapilla. Tahmean maustekakun voi tehdä valmiiksi useita päiviä etukäteen. Se vain paranee ajan myötä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteeniton maustekakku:

100 g voita
2 1/2 dl raakaruokosokeria tai kookos­ palmusokeria
4 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhija
4 kananmunaa
2 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
1 rkl sumakkia
2 tl kanelia

Siirappi:

3 appelsiinin puristettu mehu ja hedel­ mäliha (vajaa 2 dl)
2 tl ruusuvettä
1 1/2 dl kukkaishunajaa

Gluteenittoman maustekakun koristeluun:

kuivatun ruusun terälehtiä

Tarvitset:

halkaisijaltaan 19 cm:n kokoisen irto­ pohjakakkuvuoan tai suuremman (suuremmalla vuoalla kakusta tulee lit­ teämpi, pienemmällä korkeampi)

Valmistusohje

Gluteeniton maustekakku säilytetään kylmässä.

1. Sulata 100 g voita ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi. Sekoita 2 1⁄2 dl raakaruokosokeria tai kookos­palmusokeria, 4 dl mantelijauhetta, 1⁄2 dl perunajauhoja, 4 kananmunaa, 2 (luomu)appelsiinin raastettu kuori, 1 rkl sumakkia sekä 2 tl kanelia yhteen ja kaada hyvin voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa keskitasolla 35 minuuttia.

2. Valmista siirappi. Keitä 3 appelsiinin puristettu mehu ja hedelmäliha (vajaa 2 dl), 2 tl ruusuvettä ja 1 1⁄2 dl kukkaishunajaa 15 minuuttia. Töki kakkua haarukalla uunista tulon jälkeen ja kaada siirappi kakun päälle. Anna siirapin imeytyä. Maustekakku on parasta seuraavana päivänä valmistuksesta.

3. Säilytä gluteeniton maustekakku kylmässä omassa vuoassaan. Nosta kakku huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele juuri ennen tarjoilua kuivatuilla ruusun terälehdillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/19.

Katso myös: Gluteenittomat herkulliset leivonnaiset x 8: poimi parhaat reseptit ja vinkit

Anna.fi/Ruoka: Gluteeniton banaanikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton maustekakku ruususiirapilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X