Gluteeniton näkkileipä
Gluteeniton näkkileipä syntyy maissi- tai tattarijauhoista sekä kolmenlaisten siementen sekoituksesta. Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivua kunnolla ritilällä ennen trajoilua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Gluteeniton näkkileipä:
- 2 dl maissi- tai tattarijauhoja
- 0.5 dl pellavansiemeniä
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 tl suolaa
- 2.5 dl vettä
- 0.5 dl öljyä
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi.
2. Levitä löysä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja aseta päälle toinen leivinpaperiarkki. Kauli hyvin ohueksi levyksi. Irrota varovasti päällimmäinen paperi ja leikkaa levy ruuduiksi.
3. Paista näkkileipää 150-asteisessa uunin keskitasossa 50-60 minuuttia, kunnes leivät ovat täysin kuivahtaneet. Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivua vielä kunnolla ritilällä.
Katso myös gluteenittoman siemenleivän resepti.
Anna.fi/ruoka: Kardemummainen siemennäkkäri
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton näkkileipä
Älypuhelimells juttu ei jatku mainoksen jälkeen..
Glut.näkkileipä..harmillista. ohjetta ei löytynyt
Ainekset ja ohje on eri välilehdellä, vierekkäin.
Päällimäinen leivinpaperi vie mukanaan taikinan? Teen ilman tuota ’ juttua’