Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton näkkileipä

Gluteeniton näkkileipä syntyy maissi- tai tattarijauhoista sekä kolmenlaisten siementen sekoituksesta. Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivua kunnolla ritilällä ennen trajoilua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Gluteeniton näkkileipä:

  • 2 dl maissi- tai tattarijauhoja
  • 0.5 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 dl öljyä

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi.

2. Levitä löysä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja aseta päälle toinen leivinpaperiarkki. Kauli hyvin ohueksi levyksi. Irrota varovasti päällimmäinen paperi ja leikkaa levy ruuduiksi.

3. Paista näkkileipää 150-asteisessa uunin keskitasossa 50-60 minuuttia, kunnes leivät ovat täysin kuivahtaneet. Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivua vielä kunnolla ritilällä.

Katso myös gluteenittoman siemenleivän resepti.

Anna.fi/ruoka: Kardemummainen siemennäkkäri


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton näkkileipä

Anu Ahonen

Älypuhelimells juttu ei jatku mainoksen jälkeen..
Glut.näkkileipä..harmillista. ohjetta ei löytynyt

Gluteus

Ainekset ja ohje on eri välilehdellä, vierekkäin.

Heli

Päällimäinen leivinpaperi vie mukanaan taikinan? Teen ilman tuota ’ juttua’

Sinun täytyy kommentoidaksesi.