Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton omenapiirakkaleipä

Omenapiirakkaleipä on gluteeniton, kun käytät gluteenittomia kaurajauhoja. Kananmuna taikinassa tekee leivän koostumuksesta sienimäisen ja kostean.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Omenapiirakkaleipä:

  • 350 g kotimaisia (luomu-) omenoita pilkottuna
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl sokeritonta maapähkinävoita
  • 4 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl kanelia
  • ¼ tl inkivääriä
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ½ tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ½ dl mantelijauhoa
  • ½ dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 1 dl perunajauhoa
  • ¼ dl mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl psylliumia

Tarjolle:

  • ilmakuivattua kinkkua

Valmistusohje

1. Kuori omenat halutessasi, mutta kotimaisiin luomuomenoihin voi jättää myös kuoret.

2. Laita pilkottuja omenoita noin 50 g sivuun ja laita loput kattilaan. Kuumenna pehmeiksi ja soseuta sen jälkeen pehmenneet omenat sauvase­koittimella.

3. Sekoita kulhossa omenasose, ka­nanmunat, maapähkinävoi, vaah­terasiirappi ja mausteet. Lisää omenakuutiot. Lisää lopuksi jauhot, mantelirouhe, leivinjauhe ja psyllium. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voi­deltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (8 x 15 cm).

4. Paista 175 asteessa uunin keskita­solla noin 30–45 minuuttia, kunnes leipä tuntuu kiinteältä eikä keskelle tökättyyn tikkuun tartu taikinaa. Voit tehdä myös pannuleivän, eli paistaa taikinan pellillä, jolloin paistoaika littanalle leivälle on vain noin vartti. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen leikkaamista. Säilytä se jääkaapissa. Tarjoile leipä ilmakuivatun kinkun kanssa.

Ohje: Saaran kotikolo -ruokablogi

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/18.

Mehevöitä leivonnaiset omenoilla:

omena-pähkinäsekaleipä

Omena-pähkinäsekaleipä

omenahiivaleipa_1

Omenahiivaleipä

omenaleipä

Omenaleipä

Anna.fi: Omena-kanelileipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton omenapiirakkaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.