Gluteeniton perunapannukakku
Gluteeniton perunapannukakku on taivaallisen pehmeä ja herkullinen. Hyödynnä muusin jämät tai keitetyt perunat tähän vehnäjauhottomaan pannariin. Tämä saattaa olla parasta pannukakkua mitä olet koskaan syönyt!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gluteeniton perunapannukakku
- 500 g jauhoisia perunoita keitettynä
- 2 dl täysmaitoa
- 4 kananmunaa
- ½ dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl perunajauhoja
- 50 g sulatettua voita
Koristeluun
- 2 rkl tomusokeria
- hilloa ja kermavaahtoa
Valmistusohje
Gluteeniton perunapannukakku valmistuu helposti näin:
- Keitä perunat kypsiksi. Kuori ja paina perunat perunapuristimen läpi. Voit käyttää myös perunamuusia.
- Kuumenna maito ja sekoita se perunalumen joukkoon.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa kevyesti keltuaiset ja sokeri. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi suolan kanssa. Sekoita keltuaiset perunamuusiin ja siivilöi mukaan perunajauhot. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto.
- Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (20 × 30 cm) ja paista 190 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile gluteeniton perunapannukakku hillon ja kermavaahdon kanssa.
Resepti ja kuva kirjasta PERUNA parhaat reseptit (Readme 2018)
Lue myös: Näin leivot gluteenitonta – Vihelän perheen parhaat vinkit
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään gluteenittomat herkkuletut suklaakinuskilla höystettynä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton perunapannukakku
Ainesosalistalla ei näy kananmunia olevan mutta ohjeessa puhutaan kuitenkin munista.
4 kananmunaa, painovirhepaholainen on nyt korjattu.
Olipa hyvä, etten ehtinyt aloittaa pannarin tekemistä, kun olisi ollut muussiakin sopivasti valmiina. Montas munaa?
4 kananmunaa, painovirhepaholainen on nyt korjattu.