Reseptit
30-60 min
8

Gluteeniton runebergintorttu

Pidätkö enemmän kuivemmasta kuin kosteasta tortusta? Tässä ohjeessa on runsaasti makua ja koostumuskin on klassinen. Runebergintorttu onnistuu hyvin ilman vehnäjauhoja. Kokeile herkullista ohjetta!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
100 g (1 ps) mantelijauhetta
1 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl ksantaania
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
1/4 tl karvasmanteliaromia

Koristeluun

vadelmahilloa
pikeeriä eli sokerikuorrutetta
halutessasi punssia kostutukseen

Valmistusohje

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Voin pitää olla aivan pehmeää, kun se vatkataan sokerin joukkoon.
  2. Pilko voi sekoituskulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa vaahdoksi.
  3. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  4. Lisää kuivat aineet ja mausteet.  Sekoita. Lisää neste sekä karvasmanteliaromi ja vatkaa taikina tasaiseksi.
  5. Voitele runebergintorttuvuoat hyvin voilla tai vuokasprayllä. Lusikoi taikinaa vuokiin. Voit paistaa tortut myös muffinivuoassa.
  6. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Kostuta tortut halutessasi punssilla. Koristele pikeerillä ja hillolla.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton runebergintorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X