Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Gluteeniton suklaatäytekakku

Gluteeniton suklaatäytekakku on aromikas ja aikuismaiseen makuun sopiva täytekakku, joka tuo mieleen sacherkakun vivahteet. Tämä gluteeniton suklaatäytekakku on Kotilieden lukijakilpailun satoa. Mykistävä herkku, joka sijoittu kovatasoisessa kilpailussa sijalle 5.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteenittoman suklaatäytekakun pohja:

75 g laktoositonta tummaa suklaata
3 kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
1 ¼ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täytekakun kostutus:

1 dl vaniljasokerilla makeutettua laktoositonta maitoa

Kakkuvuokaan:

laktoositonta voita
gluteenittomia korppujauhoja

Täytekakun väliin:

noin 2 ½ dl aprikoosihilloa

Täyte:

3 liivatelehteä
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa laktoositonta suklaakermaa (Valio)
1 prk (250 g) laktoositonta maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Täytekakun kuorrutus:

1 dl laktoositonta kuohukermaa
150 g laktoositonta tummaa suklaata
1 tl laktoositonta voita

Täytekakun pinnalle:

laktoositonta tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Raasta suklaa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Siivilöi vaahtoon ja lisää suklaaraaste. Nostele tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele irtopohjavuoka (halk. 22-24 cm) ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Valuta taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä.

3. Nosta kakku ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään.

4. Nosta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa rahka ja mausta vaniljasokerilla. Kuumenna vesi kattilassa ja sulata joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Valuta liivateliemi rahkaan ja nostele joukkoon lopuksi suklaakermavaahto.

5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta alin kakkupohja pestyyn ja uudelleen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta pohja makeutetulla maidolla. Levitä pohjalle hieman aprikoosihilloa. Levitä päälle puolet rahkakermahyytelöstä.

6. Aseta päälle keskimmäinen kakkulevy. Kostuta maidolla suklaalla ja levitä päälle puolet lopusta aprikoosihillosta. Levitä päälle loppu rahka-kermahyytelö.

7. Aseta pinnalle viimeinen kakkulevy. Kostuta maidolla ja levitä päälle loput hillosta. Peitä suklaatäytekakku huolellisesti ja nosta tekeytymään jääkaappiin ja anna olla yön yli.

8. Kuumenna kerma kattilassa ja nosta syrjään. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita joukkoon nokare voita. Irrota täytekakku vuoasta ja nosta varoen tarjoiluvadille. Valuta suklaakuorrute kakun pinnalle. Anna kuorrutteen jäähtyä. Vuole suklaatäytekakun pinnalle koristeeksi suklaalastuja.

Ohje: Leena Henttonen

Katso myös: Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja juhlapöytään

Keskustelu

Muutoin varmasti ihan hyvä ohje, mutta massaa on aivan liian vähän ehdotetun kokoiseen vuokaan. Itse tein halkaisijaltaan 18cm kokoiseen vuokaan eikä silti taikinaa meinannut olla tarpeeksi.

Hyvä pohja! Melko makea mutta mukavan suklainen kyllä. Samaa kommentoin kuin edellinen, että määrä on todellakin liian pieni, tein itse kaksinkertaisen annoksen ja se riitti sopivasti kolmikerroksiseen kakkuun. Täytteeseen laitoin myös kuohukermaa 3,3 dl reseptin mukaisen 2,5 dl sijaan.

Kommentoi juttua: Gluteeniton suklaatäytekakku

Vastaa käyttäjälle Herkkuhammas Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X