Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton torttutaikina

Gluteeniton torttutaikina syntyy helposti gluteenittomasta jauhoseoksesta. Leivo taikinasta klassisia tähtitorttuja. Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Gluteeniton torttutaikina:

  • 250 g voita tai margariinia
  • 250 g (1 tlk) maitorahkaa
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai tai Pirkka)
  • 1 tl leivinjauhetta

Joulutortun täyte:

  • luumumarmeladia tai luumuista tortuntäytettä

Voiteluun:

  • 1 kpl kananmuna

Valmistusohje

Gluteeniton torttutaikina valmistuu helposti näin:

  1. Paloittele voi tai margariini kulhoon ja anna sen lämmetä huoneenlämmössä tai lämmitä sitä hetki mikrossa. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne hyvin.
  2. Sekoita voi ja rahka keskenään tasaiseksi seokseksi. Nypi seokseen jauho-leivinjauheseos.
  3. Anna taikina kovettua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
  4. Sirottele leivinpöydälle runsaasti gluteenitonta jauhoseosta ja taputtele taikina jauhoitetuin käsin litteämmäksi. Kauli gluteeniton torttutaikina levyksi käyttämällä apuna leivinpaperiarkkia. Gluteeniton taikina tarttuu helposti kaulimeen ja alustaan. Kokosimme vinkit, miten käsittelet sitä helpoiten.
  5. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreitä tai neliömäisiä kuvioita torttumuotilla, veitsellä tai pizzaleikkurilla. Jätä gluteeniton taikinalevy aavistuksen tavallista taikinalevyä paksummaksi, jotta sen käsittely on helppoa. Annostele tortuille noin 2 tl torttutäytettä. Sulje saumakohdat hyvin.
  6. Nosta tortut kylmälle pellille leivinpaperille, Voit laittaa ne vielä hetkeksi viileään ennen paistamista, niin tortuista tulee rapeampia.
  7. Voitele munalla ja paista 225 asteessa kullankeltaisiksi ja kypsiksi. Jäähdytä ja säilytä viileässä.
  8. Lämmitä tortut ennen tarjoamista ja seulo pinnalle tomusokeria.

Vinkki: Neljä tapaa taitella joulutorttu – katso hulvaton video!

Lue myös: Gluteenittomat herkulliset leivonnaiset x 8: poimi parhaat reseptit ja vinkit

Lue myös Anna.fi: Näin leivot gluteenittomia leivonnaisia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton torttutaikina

Paula

Missä asteessa tortut paistetaan

Tuula

Miten taikina tehdään? Ainesten jälkeen vain mainoksia 😡

:)

Ohje löytyy ainesten takaa välilehdeltä.

Olisin tehnyt

Samat kysymykset täällä edelleen 😡

Milla Kukkonen

Hei!
Katsotko ohjetta mobiilissa? Jos kyllä, näet valmistusohjeen klikkaamalla AINEKSET-sanan vieressä VALMISTUSOHJE-sanaa.
Yst. Milla / Kotiliesi

Vastaa käyttäjälle TuulaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.