Gluteeniton torttutaikina
Gluteeniton torttutaikina syntyy helposti gluteenittomasta jauhoseoksesta. Leivo taikinasta klassisia tähtitorttuja. Voit tehdä taikinan jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gluteeniton torttutaikina:
- 250 g voita tai margariinia
- 250 g (1 tlk) maitorahkaa
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai tai Pirkka)
- 1 tl leivinjauhetta
Joulutortun täyte:
- luumumarmeladia tai luumuista tortuntäytettä
Voiteluun:
- 1 kpl kananmuna
Valmistusohje
Gluteeniton torttutaikina valmistuu helposti näin:
- Paloittele voi tai margariini kulhoon ja anna sen lämmetä huoneenlämmössä tai lämmitä sitä hetki mikrossa. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne hyvin.
- Sekoita voi ja rahka keskenään tasaiseksi seokseksi. Nypi seokseen jauho-leivinjauheseos.
- Anna taikina kovettua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
- Sirottele leivinpöydälle runsaasti gluteenitonta jauhoseosta ja taputtele taikina jauhoitetuin käsin litteämmäksi. Kauli gluteeniton torttutaikina levyksi käyttämällä apuna leivinpaperiarkkia. Gluteeniton taikina tarttuu helposti kaulimeen ja alustaan. Kokosimme vinkit, miten käsittelet sitä helpoiten.
- Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreitä tai neliömäisiä kuvioita torttumuotilla, veitsellä tai pizzaleikkurilla. Jätä gluteeniton taikinalevy aavistuksen tavallista taikinalevyä paksummaksi, jotta sen käsittely on helppoa. Annostele tortuille noin 2 tl torttutäytettä. Sulje saumakohdat hyvin.
- Nosta tortut kylmälle pellille leivinpaperille, Voit laittaa ne vielä hetkeksi viileään ennen paistamista, niin tortuista tulee rapeampia.
- Voitele munalla ja paista 225 asteessa kullankeltaisiksi ja kypsiksi. Jäähdytä ja säilytä viileässä.
- Lämmitä tortut ennen tarjoamista ja seulo pinnalle tomusokeria.
Vinkki: Neljä tapaa taitella joulutorttu – katso hulvaton video!
Lue myös: Gluteenittomat herkulliset leivonnaiset x 8: poimi parhaat reseptit ja vinkit
Lue myös Anna.fi: Näin leivot gluteenittomia leivonnaisia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton torttutaikina
Missä asteessa tortut paistetaan
Miten taikina tehdään? Ainesten jälkeen vain mainoksia 😡
Ohje löytyy ainesten takaa välilehdeltä.
Samat kysymykset täällä edelleen 😡
Hei!
Katsotko ohjetta mobiilissa? Jos kyllä, näet valmistusohjeen klikkaamalla AINEKSET-sanan vieressä VALMISTUSOHJE-sanaa.
Yst. Milla / Kotiliesi