passion-suklaa-kääretorttu Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton unelmatorttu

Gluteeniton unelmatorttu on helppo ja nopea valmistaa. Passiohedelmä ja appelsiini antavat raikkaan maun suklaiselle kääretortulle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Gluteeniton unelmatorttu, pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl muscavadosokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Gluteeniton unelmatorttu, täyte

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl appelsiinmarmeladia
  • 2-3 passiohedelmää

Gluteeniton unelmatorttu, päälle

  • 1 dl kermaa
  • 50 g tummaa suklaata (70 %)
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • suklaakaramelleja

Valmistusohje

Gluteeniton unelmatorttu leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisään ne taikinaan siivilän läpi varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.

3. Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kokeile kypsyyttää puutikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, pohja on valmis.

4. Kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu hieman sokeria. Irrota leivinpaperi, anna jäähtyä.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä pohjalle marmeladi, päälle kermavaahtoa ja sen päälle passionhedelmän sisus, jätä reunoilta vajaaksi. Kääri tiukalle rullalle saumapuoli alaspäin. Käytä apuna leivinpaperia. Kääri vielä folioon, ja laita kylmään maustumaan.

6. Vatkaa kermavaahdoksi. Sulata suklaa. Lisää jäähtynyt suklaa vaahdon joukkoon, jätä osa sulasta suklaasta koristeluun. Laita vaahto pursotinpussiin.

7. Koristele kääretortun päällinen kaakaojauheella ja sulalla suklaalla. Pursota kermaruusukkeita tai muita kuvioita kääretortun päälle. Koristele gluteeniton unelmatorttu suklaakaramelleilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/2017 nimellä passio-suklaakääretorttu.

Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Porkkanakääretorttu

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton unelmatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.