Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat blinit

Herkulliset ja kuohkeat, luonnollisesti gluteenittomat blinit syntyvät tattarijauhoista. Ne sopivat kaikille, myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Paista nämä herkut voissa ja tarjoa erilaisten täytteiden kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Gluteenittomat blinit:

  • 3 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
  • 15 g hiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen

Valmistusohje

  1. Lämmitä bulgarianjogurttia tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.
  2. Kohota taikinaa joko jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.
  3. Sekoita taikinaan kuuma maito, voisula, suola, keltuainen ja viimeiseksi vaahdoksi vatkattu valkuainen. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei menetä kuohkeuttaan.
  4. Paista taikinasta lettupannulla voissa paksuja blinejä.
  5. Tarjoa lämpimät blinit esimerkiksi smetanan, hunajan, suolakurkkujen,  mädin, sipulin ja graavilohen.

Katso myös: Ravunpyrstökaviaari


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat blinit

Terttu

Kiitos!

Vastaa käyttäjälle TerttuPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.