Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat cookiet

Gluteenittomat cookiet ovat keliaakikolle sopiva versio Amerikan keksiklassikosta. Taikinassa maistuu rouhittu suklaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Gluteenittomat cookiet:

  • 150 g maidotonta margariinia
  • 2 ½ dl luomuruokosokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl makeuttamatonta omenasosetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vaaleaa siirappia

Kuivat ainekset

  • 1 ½ dl tummaa täysjyvä-riisijauhoa
  • 1 ½ dl tattarijauhoa
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 1 dl riisijauhoa
  • 1 tl ksantaania
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelia
  • 2 ½ dl hirssihiutaleita (myös gluteenittomat kaurahiutaleet sopivat)
  • 1 ½ dl rusinoita
  • 100 g tummaa maidotonta suklaata rouhittuna (Brunberg)

Valmistusohje

Gluteenittomat cookiet leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa raaka-aineet margariinista siirappiin seokseksi keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä ne margariiniseokseen.

2. Pyörittele taikinasta palloja (halk. 2-3 cm). Laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvara. Paista cookieita noin 12-15 minuuttia 175-asteessa. Jäähdytä alkuun pellillä, loppuun ritilällä. Cookiet säilyvät viikon verran tiiviissä purkissa.

Ohje: Minna Salin, Muurame

Katso myös: Gluteenittomat joululeivonnaiset

Anna,fi/ruoka: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat cookiet

Nunnuka

Mikä paistolämpötila on?

Voihan keksi

Järkyttävän makeita :/ Keksit päätyi roskikseen. Ehkä puolet sokerimäärästä riittäisi.

Vastaa käyttäjälle NunnukaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.