Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat hedelmäpiiraat

Gluteenittomat hedelmäpiiraat täytetään kuivatuilla aprikooseilla, viikunoilla ja rusinoilla. Lisää jouluista makua piiraat saavat piparkakkumausteesta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Gluteeniton taikina:

  • ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl keltaista maissijauhoa
  • 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 100 g voita
  • 1 kananmuna
  • ½ dl Kylmää vettä

täyte:

  • 100 g rusinoita tai korintteja
  • 100 g kuivattuja viikunoita
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 50 g mantelilastuja
  • 2 tl piparkakkumaustetta

Valmistusohje

1. Valmista ensin täyte. Silppua hedelmät ja kiehauta ne kattilassa. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Seoksen voi maustaa tilkalla punssia tai mantelilikööriä.

2. Mittaa sokeri, jauhot ja kuutioitu rasva kulhoon. Nypi muruiseksi seokseksi, lisää muna ja vesi. Sekoita ja anna taikinan jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia.

3. Painele taikinasta 2/3 pieniin leivosvuokiin. Kauli taikinan loppu levyksi ja ota siitä 8 tähden muotoista palaa. Lusikoi täyte vuokiin ja aseta tähti kunkin leivoksen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Seulo pinnalle tomusokeria.

Katso myös: Gluteenittomat joululeivonnaiset

Anna.fi/ruoka: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat hedelmäpiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.