Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat laskiaisdonitsit

Pakkaspäivien ja laskiaisen ehdoton herkkupulla on laskiaisdonitsi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl psylliumia
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 7-8 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 100 g voita

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

sokeroimiseen

  • sokeria

Täyte

  • 150 g mantelimassaa
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota 5 minuuttia. Lisää seokseen sokeri, mausteet ja kananmuna.

2. Lisää gluteenittomia jauhoja vähitellen kierrevatkaimilla sekoittaen. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa. Vaivaa noin 5 minuuttia.

3. Painele taikinasta heti gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla pöydällä noin sentin paksuinen levy. Paina levystä muotilla pyöreitä (11 cm) donitseja. Tee reikä keskelle esimerkiksi pullonsuulla. Nosta donitsi kohoamaan leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.

4. Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Paista 2–3 donitsia kerrallaan öljyssä noin 2 minuuttia tai kunnes paistopinta on kauniin ruskea. Käännä donitsit ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutti. Nosta donitsit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Sokeroi donitsit lämpiminä.

5. Raasta mantelimassa karkeaksi. Lisää joukkoon puoli desiä kermaa ja vaivaa tasaiseksi ja notkeaksi kreemiksi. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Pursota halkaistujen donitsien väliin ensin pehmeää mantelinmassaa ja pursota päälle kerros kermavaahtoa. Nosta lakit päälle.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/2017.

Katso myös nämä laskiaisen herkut:

laskiaispullakakku nutellatäytteellä

Laskiaispullakakku kotitekoisella Nutellalla

perinteiset laskiaispullat

Perinteiset laskiaispullat

Ruoka.fi: Gluteeniton laskiaispulla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat laskiaisdonitsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.