1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota 5 minuuttia. Lisää seokseen sokeri, mausteet ja kananmuna.
2. Lisää gluteenittomia jauhoja vähitellen kierrevatkaimilla sekoittaen. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa. Vaivaa noin 5 minuuttia.
3. Painele taikinasta heti gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulla pöydällä noin sentin paksuinen levy. Paina levystä muotilla pyöreitä (11 cm) donitseja. Tee reikä keskelle esimerkiksi pullonsuulla. Nosta donitsi kohoamaan leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.
4. Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Paista 2–3 donitsia kerrallaan öljyssä noin 2 minuuttia tai kunnes paistopinta on kauniin ruskea. Käännä donitsit ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutti. Nosta donitsit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Sokeroi donitsit lämpiminä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteenittomat laskiaisdonitsit