Gluteenittomat marja-valkosuklaa kaurakeksikupit
Gluteenittomien marja-valkosuklaakeksikuppien idea on hauska: kaurakeksitaikina painellaan muffinivuokien pohjalle ja reunoille niin, että lopputuloksena on kuppi. Jäähtyneet keksikupit täytetään valkosuklaa-tuorejuustovaahdolla ja koristellaan sesongin marjoilla. Valmista niitä arjen iloksi tai tarjoa juhlaherkkuna!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteenittomat kaurakeksikupit:
- 50 g voita
- ½ dl vaaleaa tahinitahnaa
- 85 g kookossokeria (Urtekram)
- 4 rkl vaahterasiirappia
- 1 kananmuna
- 2 dl kaurajauhoja
- 1 ½ dl isoja kaurahiutaleita
- ¼ tl suolaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 60 g tummaa suklaata (70 %)
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- ½ prk maustamatonta tuorejuustoa
- 50 g valkosuklaata
Päälle
- tuoreita marjoja
- valkosuklaalastuja
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa metallisiin muffinivuokiin pohjan kokoinen leivinpaperipyörylä.
2. Vatkaa kulhossa keskenään pehmeä voi, tahini, sokeri ja vaahterasiirappi tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon kananmuna.
3. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja rouhittu suklaa. Sekoita rasva-sokeriseokseen. Painele tiiviiksi kerrokseksi muffinivuokien pohjalle ja reunoille.
4. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Ota uunista ja tasoita keksikuppien pohja painelemalla sitä kevyesti niin, että saat kupin aikaiseksi. Anna jäähtyä ja irrottele varovasti vuoista.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää notkistetun tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa. Lusikoi täytettä kuppeihin.
6. Koristele marjoilla ja valkosuklaalastuilla.
Lisää reseptejä:
Gluteenittomat marjamuffinit Gluteeniton marjatoscapiirakka Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteenittomat marja-valkosuklaa kaurakeksikupit