Reseptit
30-60 min
12

Gluteenittomat marja-valkosuklaa kaurakeksikupit

Gluteenittomat kaurakupit maistuvat kaikille. Valmista niitä arjen iloksi tai tarjoa juhlaherkkuna!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
50 g voita
½ dl vaaleaa tahinitahnaa
85 g kookossokeria (Urtekram)
4 rkl vaahterasiirappia
1 kananmuna
2 dl kaurajauhoja
1 ½ dl isoja kaurahiutaleita
¼ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
60 g tummaa suklaata (70 %)

Täyte

2 dl kuohukermaa
½ prk maustamatonta tuorejuustoa
50 g valkosuklaata

Päälle

tuoreita marjoja
valkosuklaalastuja

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa metallisiin muffinivuokiin pohjan kokoinen leivinpaperipyörylä.

2. Vatkaa kulhossa keskenään pehmeä voi, tahini, sokeri ja vaahterasiirappi tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon kananmuna.

3. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja rouhittu suklaa. Sekoita rasva-sokeriseokseen. Painele tiiviiksi kerrokseksi muffinivuokien pohjalle ja reunoille.

4. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Ota uunista ja tasoita keksikuppien pohja painelemalla sitä kevyesti niin, että saat kupin aikaiseksi. Anna jäähtyä ja irrottele varovasti vuoista.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää notkistetun tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa. Lusikoi täytettä kuppeihin.

6. Koristele marjoilla ja valkosuklaalastuilla.

Lisää reseptejä: 

Gluteenittomat marjamuffinit
Gluteeniton marjatoscapiirakka
Ruoka.fi: Gluteenittomat suklaa-kaurakeksit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteenittomat marja-valkosuklaa kaurakeksikupit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X