Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat marjamuffinit

Gluteenittomat marjamuffinit ovat helppoja tehdä ja onnistuvat vaikka lasten kanssa leipoen. Mehevät gluteenittomat muffinit ja kulkevat näppärästi mukana vaikka mökille tai eväsretkelle.

Ainekset

Gluteenittomat marjamuffinit:

  • 150 g laktoositonta margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl vettä
  • 2 dl tattari- ja maissitärkkelysjauhoja
  • 1.8 dl riisijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl mustikoita tai vadelmia tai molempia

Valmistusohje

Gluteenittomat marjamuffinit leivotaan helposti näin:

1. Sulata ja jäähdytä rasva. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Vaahdota sokerit ja munat. Sekoita jauhot, tärkkelysjauhot ja leivinjauhe keskenään.

3. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja rasvaa sekä vettä.

4. Kaada taikinaan lopuksi marjat ja pyöräytä sitä vielä pari kertaa.

5. Jaa seos paperivuokiin tai voideltuun muffinivuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 10-12 minuuttia.

Katso myös: Gluteenittomat herkulliset leivonnaiset x 8: poimi parhaat reseptit ja vinkit

Anna.fi/ruoka: Vadelma-suklaamuffinit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat marjamuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.