Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat matchakakut

Somat pienet kuivakakut sopivat joulun ruokalahjoiksi. Vihreä matcha-teejauheja kurpitsansiemenjauho antavat leivonnaiselle jännän vihreää väriä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
7  annosta

Ainekset

Gluteenittomat matcha-kakut:

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 pkt (150 g) mantelimassaa
  • 1 dl kurpitsansiemenjauhoja
  • 1 dl riisijauhoja
  • 2 tl psylliumia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl matcha-teejauhetta
  • ½ tl jauhettua kardemummaa

Vuokiin:

  • voita ja gluteenittomia korppujauhoja

Koristeluun:

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten. Raasta mantelimassa joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

2. Voitele pienet (tai yksi iso) vuoat huolella ja korppujauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Jaa taikina tasaisesti vuokiin.

3. Paista matchakakut uunin keskitasolla 175 lämpöasteessa 30–45 minuuttia, vuoan koosta riippuen.

4. Anna matchakakkujen jäähtyä hetki ritilällä. Kumoa ja anna jäähtyä kunnolla. Koristele matchakakut tomusokerilla.

Resepti on julkastu Kotiliedessä 24/17.

Lisää veikeän makuisia kahvikakkuja:

rosmariini-oliivioljykakku

Rosmariini-oliiviöljykakku

kookos-limettikakku

Kookos-limettikakku

banoffeekakku

Banoffeekakku

Ruoka.fi: Kesäkurpitsa-pähkinäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat matchakakut

Kotikonekokki

Tuleeko taikinaan todella 1.5 desilitraa vaniljasokeria?

Vastaa käyttäjälle KotikonekokkiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.