Reseptit
alle 30 min
50
Kiitos

Gluteenittomat mausteiset keksit

Gluteenittomat keksit maistuvat kaikille ja ihastuttavat lämpimällä mausteisuudellaan. Herkullisia keksejä on mukava pakata purkkiin ja antaa lahjaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteenittomat keksit:

1 dl ruokokidesokeria
1/2 dl muscovadosiirappia
2 rkl vettä
100 g voita
1 1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl kanelia
1 dl riisijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl kaurajauhoja
1 dl maissijauhoja
2 tl psylliumia
11/2 tl leivinjauhetta
Mainos

Valmistusohje

1. Kiehauta sokeri, siirappi ja vesi kattilassa. Lisää joukkoon voi nokareina sekä mausteet. Sekoita, kunnes voi sulaa. Anna jäähtyä 10 minuuttia.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kaada joukkoon jäähtynyt sokeri-voiseos. Sekoita taikina tasaiseksi, löysäksi taikinaksi.

3. Peitä kulho kelmulla ja nosta kylmään turpoamaan vähintään tunnin ajaksi. Pyörittele kovettuneesta taikinasta pienten lihapullien kokoisia palloja leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Paista uunin keskitasolla 175 lämpöasteessa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Lisää joulunmakuisia keksejä:

suklaiset-tattaripiparit

Suklaiset tattaripiparit

amerikkalaiset taatelikakut

Amerikkalaiset taatelikakut

vaaleat piparkakut

Valkoiset piparkakut

Ruoka.fi: Piparipallot

Keskustelu

Hih… Jos ei ole ikinä leiponut, niin saattaa joutua pulaan tämän reseptin kanssa, koska näitä ei kehoteta paistamaan laisinkaan. 😉

Hei Anna, suurkiitos tarkkaavaisuudestasi ja aiheellisesta palautteesta. Keksien paisto-ohje on lisätty nyt reseptiin.
Ystävällisin terveisin
Kotilieden toimitus

Kommentoi juttua: Gluteenittomat mausteiset keksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X