Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat mausteiset keksit

Herkullisia keksejä on mukava pakata purkkiin ja antaa lahjaksi. Nämä keksit ovat gluteenittomia, joten ne maistuvat kaikille.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Gluteenittomat keksit:

  • 1 dl ruokokidesokeria
  • ½ dl muscovadosiirappia
  • 2 rkl vettä
  • 100 g voita
  • 1 ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl riisijauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 1 dl maissijauhoja
  • 2 tl psylliumia
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Valmistusohje

Gluteenittomat keksit leivotaan helposti näin:

1. Kiehauta sokeri, siirappi ja vesi kattilassa. Lisää joukkoon voi nokareina sekä mausteet. Sekoita, kunnes voi sulaa. Anna jäähtyä 10 minuuttia.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kaada joukkoon jäähtynyt sokeri-voiseos. Sekoita taikina tasaiseksi, löysäksi taikinaksi.

3. Peitä kulho kelmulla ja nosta kylmään turpoamaan vähintään tunnin ajaksi. Pyörittele kovettuneesta taikinasta pienten lihapullien kokoisia palloja leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Paista gluteenittomat keksit uunin keskitasolla 175 lämpöasteessa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Lue myös: Gluteenittomat leivonnaiset – kokosimme parhaat makeat ja suolaiset leivonnaiset keliaakikoille sekä täsmävinkit gluteenittomaan leivontaan

Lue myös Anna.fi: Näin leivot gluteenittomat wilhelmiinat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat mausteiset keksit

Anna

Hih… Jos ei ole ikinä leiponut, niin saattaa joutua pulaan tämän reseptin kanssa, koska näitä ei kehoteta paistamaan laisinkaan. 😉

Kotiliesi Toimitus

Hei Anna, suurkiitos tarkkaavaisuudestasi ja aiheellisesta palautteesta. Keksien paisto-ohje on lisätty nyt reseptiin.
Ystävällisin terveisin
Kotilieden toimitus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.