Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat mokkapalat

Kaikkien rakastamat mokkapalat syntyvät myös gluteenittomina. Pähkinät antavat lisämakua gluteenittomille mokkapaloille.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Gluteenittomat mokkapalat

  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl mantelijauhoa
  • 1 dl hasselpähkinäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • ½ dl kookosjauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl maitoa

Gluteenittomat mokkapalat, kuorrutus

  • ½ dl sulatettua voita
  • ½ dl kylmää vahvaa kahvia
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Gluteenittomat mokkapalat, pinnalle

  • hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Gluteenittomat mokkapalat leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa.

2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tai -vuokaan (n. 20 x 25 cm). Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia.

3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa tasaiseksi seokseksi. Levitä hieman jäähtyneelle pohjalevylle.

4. Rouhi pähkinät veitsellä ja paahda kauniin ruskeiksi kuumalla ja kuivalla pannulla. Ripottele pähkinärouhe vielä hieman kostean kuorrutuksen päälle. Leikkaa gluteenittomat mokkapalat täysin jäähtyneenä annospaloiksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/2017.

Mokkapalat on ikisuosikki:

pätkis-mokkapalat

Minttusuklaiset pätkismokkapalat

mokkapalat

Mokkapalat, lasten suosikit

Vaaleat mokkapalat

Vaaleat mokkapalat

Ruoka.fi: Fiinit mokkapalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat mokkapalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.