Gluteenittomat munkit
Parhaat gluteenittomat munkit! Sokerimunkki on täydellinen juuri vastapaistettuna ja ihanan sokerisena.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gluteenittomat munkit
- 3 dl maitoa tai vettä
- 25 g hiivaa
- 1 rkl jauhettua kardemummaa
- ½ dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 kananmunaa
- 7 dl gluteenitonta jauhoseosta
Paistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Koristeluun
- sokeria (erikoishienoa)
Valmistusohje
Gluteenittomat munkit valmistuvat helposti näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää taikinaan muut aineet ja vatkaa sähkövatkaimella 3 minuuttia.
- Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kuumenna öljy noin 170 asteeseen. Mittaa lämpötila keittiömittarilla.
- Nostele kahden lusikan avulla taikinapaloja kuumaan öljyyn. Paista kullanruskeiksi muutamien minuuttien ajan riippuen munkin koosta. Nosta valumaan talouspaperille. Kieritä sokerissa. Tarjoile gluteenittomat munkit lämpimänä.
Vinkki: Keliaakikon herkutteluun sopivat myös gluteenittomat donitsit sekä gluteenittomat belgialaiset vohvelit.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot gluteenittomat kanelipuustit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteenittomat munkit