Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Gluteenittomat munkit

Parhaat gluteenittomat munkit! Sokerimunkki on täydellinen juuri vastapaistettuna ja ihanan sokerisena.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
1/2 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 kananmunaa
7 dl gluteenitonta jauhoseosta
sokeria koristeluun
öljyä paistamiseen
Mainos

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää taikinaan muut aineet ja vatkaa sähkövatkaimella 3 minuuttia.
  3. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Kuumenna öljy noin 170 asteeseen. Mittaa lämpötila keittiömittarilla.
  5. Nostele kahden lusikan avulla taikinapaloja kuumaan öljyyn. Paista kullanruskeiksi muutamien minuuttien ajan riippuen munkin koosta. Nosta valumaan talouspaperille. Kieritä sokerissa. Tarjoile lämpimänä.

Keliaakikon herkutteluun sopivat myös gluteenittomat donitsit sekä gluteenittomat belgialaiset vohvelit.

Katso myös Anna.fi: Gluteenittomat kanelipuustit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteenittomat munkit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X