Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat munkit

Parhaat gluteenittomat munkit! Sokerimunkki on täydellinen juuri vastapaistettuna ja ihanan sokerisena.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Gluteenittomat munkit

  • 3 dl maitoa tai vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • ½ dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 kananmunaa
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta

Paistamiseen

  • 1 l rypsiöljyä

Koristeluun

  • sokeria (erikoishienoa)

Valmistusohje

Gluteenittomat munkit valmistuvat helposti näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää taikinaan muut aineet ja vatkaa sähkövatkaimella 3 minuuttia.
  3. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Kuumenna öljy noin 170 asteeseen. Mittaa lämpötila keittiömittarilla.
  5. Nostele kahden lusikan avulla taikinapaloja kuumaan öljyyn. Paista kullanruskeiksi muutamien minuuttien ajan riippuen munkin koosta. Nosta valumaan talouspaperille. Kieritä sokerissa. Tarjoile gluteenittomat munkit lämpimänä.

Vinkki: Keliaakikon herkutteluun sopivat myös gluteenittomat donitsit sekä gluteenittomat belgialaiset vohvelit.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot gluteenittomat kanelipuustit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat munkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.