Gluteenittomat piparit
Herkulliset gluteenittomat piparit syntyvät tattarijauhoista. Tattarijauhoista tehty piparkakkutaikina maistuu aivan yhtä hyvältä kuin vehnäjauhoistakin tehty taikina ja se sopii myös keliaakikoille ja muille gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gluteeniton piparkakkutaikina:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 2 tl inkivääriä
- 2 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
- ½ tl maustepippuria
- 2 kpl munaa
- 5 ½ dl tattarijauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Valmistusohje
- Kiehauta voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa, ja anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa kananmunat. Sekoita tattarijauhoihin leivinjauhe.
- Yhdistä jäähtyneeseen rasvaseokseen munat ja jauhoseos, ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan kovettua yön yli jääkaapissa.
- Leivo taikinasta seuraavana päivänä piparkakkuja. Kaavi taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä, käytä apuna tattarijauhoja. Ota taikinasta muotilla piparkakkuja.
- Paista gluteenittomat piparit 200-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia.
Lue myös: Tarttuuko gluteeniton torttutaikina kiinni? Nämä 4 niksiä pelastavat tilanteen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteenittomat piparit
Hei,
Kun on maidotontakin, mistä löydän maidotonta voita?