Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat piparit

Herkulliset gluteenittomat piparit syntyvät tattarijauhoista. Tattarijauhoista tehty piparkakkutaikina maistuu aivan yhtä hyvältä kuin vehnäjauhoistakin tehty taikina ja se sopii myös keliaakikoille ja muille gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Gluteeniton piparkakkutaikina:

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • ½ tl maustepippuria
  • 2 kpl munaa
  • 5 ½ dl tattarijauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Valmistusohje

  1. Kiehauta voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa, ja anna seoksen jäähtyä.
  2. Vatkaa kananmunat. Sekoita tattarijauhoihin leivinjauhe.
  3. Yhdistä jäähtyneeseen rasvaseokseen munat ja jauhoseos, ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Anna taikinan kovettua yön yli jääkaapissa.
  5. Leivo taikinasta seuraavana päivänä piparkakkuja. Kaavi taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä, käytä apuna tattarijauhoja. Ota taikinasta muotilla piparkakkuja.
  6. Paista gluteenittomat piparit 200-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia.

Lue myös: Tarttuuko gluteeniton torttutaikina kiinni? Nämä 4 niksiä pelastavat tilanteen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat piparit

Helena

Hei,
Kun on maidotontakin, mistä löydän maidotonta voita?

Vastaa käyttäjälle HelenaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.