Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat pitaleivät

Gluteenittomat pitaleivät maistuvat kaikille. Niiden täytteissä vain mielikuvitus on rajana. Kokeile grillattuja kasviksia jogurttikastikkeella tai broilerisuikaleita, nyhtöpossua tai paahtopaistia. Tällä ohjeella pitaleipien leivonta onnistuu.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Gluteenittomat pitaleivät

  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl psylliumia
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl maissijauhojaa
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl durrajauhoja

Valmistusohje

Gluteenittomat pitaleivät leivotaan näin:

1. Sekoita kädenlämpöisen veden joukkoon hiiva ja psyllium. Anna seoksen turvota 5 minuuttia. Lisää joukkoon hunaja ja öljy.

2. Sekoita maissi- ja perunajauhot sekä suola keskenään ja lisää ne taikinaan samalla vatkaten kunnolla. Lisää lopuksi durrajauhot ja sekoita huolella.

3. Nostele leivinpaperille kuusi pyöreää leipästä. Anna kohota 45 minuuttia.

4. Kuumenna uunipelti 250 lämpöasteessa muutama minuutti. Vedä kohonneet leivät papereineen varovasti kuumalle pellille ja siirrä uuniin. Paista noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen halkaisua.

Lue myös: Pitaleipä tuo Lähi-idän lautaselle

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Pitaleipä sopii moneen:

pitaleivät

Pitaleivät

pitakolmiot

Pitakolmiot

fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti

Fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti

Ruoka.fi: Nyhtölammas – pulled lamb ja itsetehdyt pitaleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat pitaleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.