Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat saksanpähkinä-aprikoosisämpylät

Yhä useampi välttelee gluteenia terveyssyistä. Nämä mehevät sämpylät maistuvatkin kaikille. Jos leivot keliaakikolle, ole erityisen huolellinen puhtaudessa. Varmista, että mitkään työvälineet eivät ole olleet kosketuksissa gluteenipitoisten raaka-aineiden kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Gluteenittomat saksanpähkinä-aprikoosisämpylät

  • 5 dl kaurajuomaa
  • 15 g tuoretta hiivaa
  • 1 ½ rkl psylliumia
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl aniksensiemeniä
  • ½ tl jauhettua pomeranssia
  • 4 dl teffjauhoja
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 10 luomuaprikoosia
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Gluteenittomat saksanpähkinä-aprikoosisämpylät leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kulhossa kaurajuoma, murennettu hiiva, psyllium, siirappi, suola ja morttelissa jauhetut fenkolin- ja aniksensiemenet. Lisää pomeranssi, jauhot, kaurahiutaleet, hienonnetut saksanpähkinät ja aprikoosit. Lisää öljy ja sekoita taikinakoukuilla sekaisin. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.

2. Nostele taikinasta kahdella lusikalla tasakokoisia sämpylöitä. Voit silotella niiden pintaa hieman kostutetuilla käsillä. Anna sämpylöiden kohota liinan alla noin puoli tuntia.

3. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Resepti on julkaisti Kotiliedessä 25/16.

Myös nämä leivät valmistuvat gluteenittomana:

gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät

gluteeniton-joululeipa

Gluteeniton joululeipä

gluteeniton_leipa_1

Gluteeniton leipä

Ruoka.fi: Gluteeniton juurileipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat saksanpähkinä-aprikoosisämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.