Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton prinsessakakku

Ainekset

Gluteeniton prinsessakakku, pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl maizenaa
  • 2 tl leivinjauhetta

Gluteeniton prinsessakakku, kiisseli

  • 2 keltuaista
  • 2 dl maitoa
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Gluteeniton prinsessakakku, täyte

  • appelsiinimehua
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 150 g vadelmahilloa

Gluteeniton prinsessakakku, kuorrutus

  • 250 g marsipaania

Valmistusohje

Gluteeniton prinsessakakku leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Seulo keskenään gluteeniton jauhoseos, maizena ja leivinjauhe ja sekoita jauhot munavaahtoon. Paista kakku hyvin voidellussa, mantelijauheella jauhotetussa tai leivinpaperilla vuoratussa vuoassa 175 asteessa kypsäksi, noin 30-40 minuuttia.
  2. Sekoita kiisseliä varten kattilassa keltuaiset, maito, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan siten, että päällimmäiseksi tulee ohuin levy. Kostuta mehulla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Älä lisää kermavaahtoon sokeria, sillä vadelmahillo ja marsipaani ovat makeita.
  4. Levitä alimmaiselle kakkulevylle vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Nosta toinen kakkulevy päälle. Levitä sille kiisseliä, keskelle hilloa ja levitä hillon päälle keoksi kermavaahtoa. Nosta päällimmäinen, ohueksi leikattu levy päälle ja painele kantta reunoilta, niin keskelle muodostuu kaareva kupoli. Levitä sen päälle ohut kerros kermavaahtoa.
  5. Ota marsipaani ajoissa huoneenlämpöön ja pehmennä se käsissä joustavaksi. Marsipaania voi myös lämmittää varovasti mikrossa 1/2 teholla 10-15 sekuntia.
  6. Painele marsipaania kädessä ja muotoile se litteäksi levyksi. Siivilöi työtasolle tomusokeria ja kaaviloi marsipaanista ohut, noin 2 mm:n paksuinen levy. Myös kaulittavan levyn päälle voit seuloa vähän tomusokeria. Pyyhi ylimääräinen tomusokeri pois. Kieritä kaavioitu levy kaulimen ympärille ja nosta kakun päälle. Tasoittele pinta ja reunat.
  7. Koristele gluteeniton prinsessakakku suklaalla, marsipaaniruusuilla tai koristehyytelöllä. Sirottele pinnalle siivilän läpi vähän tomusokeria.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton prinsessakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.