Gotlantilainen lammasmureke
Ohje taiteilija Marguerite Walfridsonilta. Gotlannissa saa ostaa valmiina lampaanjauhelihasta valmistettua murekeseosta nimeltään lammsmäcka. Marguerite terästää sitä timjamilla ja valkosipulilla ja varoen salvialla. Tai hän valmistaa itse murekeseoksen, usein kaksinkertaisena annoksena, sillä mureke on hyvää kylmänäkin.
- Maidoton
Ainekset
- 400 g lampaanjauhelihaa
- 2 rkl perunajauhoja
- 1.5 dl vettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 kananmuna
- 2 valkosipulinkynttä
- pala purjoa
- tuoretta tai kuivattua timjamia
- (salviaa, rosmariinia, rakuunaa)
- mustapippuria
- 1 dl punaviiniä tai lihalientä
- öljyä voiteluun
- 10 kokonaista sipulia
Valmistusohje
Gotlantilainen lammasmureke valmistetaan näin:
1. Sekoita jauhelihaan perunajauhot, vesi, soijakastike, kananmuna, mustapippuria ja hienoksi leikatut tai hakatut valkosipulinkynnet, hienoksi leikattua purjoa ja runsaasti hienonnettua timjamia. Muotoile murekeseoksesta uunivuokaan korkea, pitkänomainen mureke ja voitele se öljyllä.
2. Kuori sipulit ja laita ne murekkeen viereen uunivuokaan. Lisää nesteeksi punaviiniä tai lihalientä. Kypsennä ensin 200 asteessa 15-20 minuuttia ja sitten 175 asteessa noin 40 minuuttia. Valele mureketta ja sipuleita muutaman kerran kypsymisen aikana.
Ohje: Marguerite Walfridson
Katso myös: Kreikkalainen lihamureke ja linssimureke
Katso myös Anna.fi: Kahden kalan mureke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gotlantilainen lammasmureke