gotlantilainen lammasmureke
Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Gotlantilainen lammasmureke

Ohje taiteilija Marguerite Walfridsonilta. Gotlannissa saa ostaa valmiina lampaanjauhelihasta valmistettua murekeseosta nimeltään lammsmäcka. Marguerite terästää sitä timjamilla ja valkosipulilla ja varoen salvialla. Tai hän valmistaa itse murekeseoksen, usein kaksinkertaisena annoksena, sillä mureke on hyvää kylmänäkin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
400 g lampaanjauhelihaa
2 rkl perunajauhoja
1.5 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä
pala purjoa
tuoretta tai kuivattua timjamia
(salviaa, rosmariinia, rakuunaa)
mustapippuria
1 dl punaviiniä tai lihalientä
öljyä voiteluun
10 kokonaista sipulia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gotlantilainen lammasmureke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X