Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gotlantilainen lammasmureke

Ohje taiteilija Marguerite Walfridsonilta. Gotlannissa saa ostaa valmiina lampaanjauhelihasta valmistettua murekeseosta nimeltään lammsmäcka. Marguerite terästää sitä timjamilla ja valkosipulilla ja varoen salvialla. Tai hän valmistaa itse murekeseoksen, usein kaksinkertaisena annoksena, sillä mureke on hyvää kylmänäkin.

Ainekset

  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1.5 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 kananmuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala purjoa
  • tuoretta tai kuivattua timjamia
  • (salviaa, rosmariinia, rakuunaa)
  • mustapippuria
  • 1 dl punaviiniä tai lihalientä
  • öljyä voiteluun
  • 10 kokonaista sipulia

Valmistusohje

Gotlantilainen lammasmureke valmistetaan näin:

1. Sekoita jauhelihaan perunajauhot, vesi, soijakastike, kananmuna, mustapippuria ja hienoksi leikatut tai hakatut valkosipulinkynnet, hienoksi leikattua purjoa ja runsaasti hienonnettua timjamia. Muotoile murekeseoksesta uunivuokaan korkea, pitkänomainen mureke ja voitele se öljyllä.

2. Kuori sipulit ja laita ne murekkeen viereen uunivuokaan. Lisää nesteeksi punaviiniä tai lihalientä. Kypsennä ensin 200 asteessa 15-20 minuuttia ja sitten 175 asteessa noin 40 minuuttia. Valele mureketta ja sipuleita muutaman kerran kypsymisen aikana.

Ohje: Marguerite Walfridson

Katso myös: Kreikkalainen lihamureke ja linssimureke

Katso myös Anna.fi: Kahden kalan mureke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gotlantilainen lammasmureke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.